Nu står det klart att Emina Busatlija även fortsättningsvis kommer vålla Sparks motståndare problem från trepoängslinjen. Med ett snitt från nämnda distans på lite drygt 43 % under tio matcher i Superettan står det bortom allt tvivel att ”Motalas Stolthet” besitter unika spetskvaliteter i denna ack så viktiga spelform. Emina Busatlija har skrivit på för ett år i Wetterbygden Sparks och blir därmed den tredje spelaren från fjolårets upplaga av Sparks som följer med laget upp till SBL!

Emina Busatlija anslöt till Wetterbygden Sparks under fjolårssäsongen från Forum Sparks och har nu successivt växt ut till en av lagets mest pålitligaste distansskyttar. I takt med att Sparks härdats under Francisco Pintos ledning de två senaste säsongerna har också Emina Busatlija utvecklat andra vitala delar av spelet som styrka, uthållighet och basketförståelse. Nu står det alltså klart att det blir en fortsättning för Emina Busatlija i det svartvita linnet och så här säger sportchefen, Dennis Aulander, apropå klubbens tredje kontraktsförlängning på damsidan:

– I Emina Busatlija får vi en basketspelare som har målgörande och trepoängsskytte i sitt DNA. Det ska bli spännande och se vad Emina kan uträtta på nästa nivå och framförallt hur hon står sig i det fysiska spelet som trots allt SBL innebär. Emina har sett bra ut så här långt på försäsongen, viktigt för henne och för oss att hon fortsätter på den inslagna vägen. Lyckas hon med det så är jag övertygad om att hon kommer kunna bidra till vårt lag även i höst och vinter, säger Dennis Aulander.

Den 26-åriga shootingguarden ser naturligtvis fram emot debutåret i SBL för både henne själv och laget och säger så här inför det som komma skall:

– Att få chansen att spela för den förening som kommit och betyda så mycket känns helt fantastiskt. Wetterbygden Basketball är en klubb med ett gigantiskt hjärta och ett stort driv, två saker som verkligen tilltalar mig. Lagledningen, coachteamet och lagkamraterna har kommit att bli min familj och jag är väldigt glad över att få chansen att jobba med allihopa igen. Jag ser fram emot vad framtiden har att erbjuda oss men är säker att vi själva kan påverka det i den riktning vi själva önskar genom att jobba lika hårt och målmedvetet som blivit lite av vår ”sanning”. Vi vet inget annat än att jobba hårt, skrattar Emina Busatlija.

Fakta Emina Busatlija

Spelar med tröjnummer # 30
26 år
177 cm

Nyligen signerat nytt ettårsavtal med Wetterbygden Sparks