Att åka till Göteborg och möta ett av seriens bästa lag, kanske det bästa, kan väl bara sluta på ett sätt. Eller? Förlust blev det, men det finns ändå oerhört många delar som vi lärde oss om oss själva som lag och av varje individ. Detta får vi ta med oss in i fortsättningen av serien. Laget behöver tid och alla måste vara beredda att jobba hårt för att vi ska lyckas. Idag var helt enkelt Högsbo med sin rutin strået vassare och kunde vinna med 69-44.

Tama i första halvlek

Taktiskt sett var vi bra förberedda på vad Högsbo skulle hitta på. Vi lyckades hyfsat med att ta bort anfallsspel och hitta lösningar att slå deras zonpress. Tyvärr var vi lite för tama i våra attacker och hamnade därför också i svårigheter. Vi höll Högsbo på 27 poäng de första 20 minuterna av matchen, men mäktade själva bara med att göra 14, vilket inte riktigt håller på den här nivån om man har ambitioner att vinna mot ett hittills obesegrat Högsbo.

Bra drag i tredje perioden

Efter halvtidsvilan kom vi ut med en lite tuffare attityd och kunde få tryck på Högsbo i perioder. Nu är Högsbo ett lag som ”trummar på” och verkligen skapar något trots att du tar bort deras första och andra vapen. De rutinerade spelarna Ieva Ivaskeviciute, Elin Svenningsson och Sofia Lundberg kliver fram och skapar i helt rätt lägen. Därför får vi heller inte riktigt möjlighet att poängmässigt komma närmare utan Högsbo vinner perioden med 19-17.

Det rinner iväg

I fjärde perioden försöker vi komma ikapp men med lite för enkla misstag i det defensiva spelet rinner siffrorna iväg. Till sist vinner Högsbo komfortabelt med 25 poäng och det är bara för oss att tacka för möjligheterna till lärdomar. Nya matcher kommer och det är bara att gå in i ”hard work mode” i Sandahallen och vara redo att spela mot Helsingborg nästa helg. ”- I början var vi inte riktigt på tå men jag tycker vi spelade upp oss och det var flera som bidrog med hårt arbete. Just hårt arbete är grunden till att rättvist kunna värdera vår insats. Nu vet vi vad vi kan och vad vi behöver arbeta med. Ge oss tid så ska vi göra vårt absolut bästa för att lyfta vårt spel både en, två och kanske tre nivåer” avslutar coach Johan Enbom sammanfattningen av matchen

Bästa poängplockare; Danielle Elvbo 18, Hanna Karseland 8 och Clara Eidstedt 7

Bästa returtagare; Anna-Maria Mirkovic 8, Clara Eidstedt 5, Moa Nyberg och Danielle Elvbo 4 var

Matchens spelare utsedda av Högsbo; Danielle Elvbo

Nästa match spelas söndag 26 oktober i Helsingborg.