Mötena mellan Wetterbygden Stars och Köping Stars har genom åren kommit att döpas till ”The Battle Of The Stars”. Med samma ”efternamn” och en sund antagonism efter åren i Basketettan/Superettan, så har dessa möten kommit att handla mycket om kamp och revirpinkande. Här har vi två verksamheter som knappt inte gör något annat än att älskar ge varandra rikligt med smisk, men som också hyser den största respekt för varandra för det arbete som görs i respektive förening.

Första mötet lagen emellan denna första säsong i SBL för bägge lagen slutade med bortaseger när Wetterbygden Stars lyckades göra det som många andra lag lär få slita med under återstoden av säsongen: besegra Köping Stars i deras egen hemmaborg, Karlsbergshallen. Anmärkningsvärt från den matchen var kanske inte nödvändigtvis att Wetterbygden Stars vann densamma (även om man förlorade alla tre mötena i Superettan ifjol) utan mer på vilket sätt man gjorde det på. Slutresultatet då skrevs till hela 98-55 i gästernas favör och att tro att Wetterbygden Stars kommer att vinna med liknande siffror när nu ”The Battle Of The Stars” gästar Huskvarna Sporthall känns en aningen naivt.

Att man däremot naturligtvis kan besegra sina namne i Köping Stars igen är fullt realistiskt men då krävs det att Peleg, Dunston och Co i morgon stänger ner, eller i alla fall gör det svårast möjligt, för en av SBL:s absolut skickligaste spelfördelare i Aleksa Solevic.

I unge herr Solevic förfogar coach Nikolaidis över en spelare som har oerhört mycket boll i sina händer och därför också är den store arkitekten offensivt för sitt Köping Stars. Med 18 poäng och dryga sju assists per match så har han bevisat vilken oerhört skicklig playmaker han är. Naturligtvis har även ”solen fläckar” och i Solevics fall skulle det möjligtvis kunna vara att han också spelar med en förhållandevis hög felmarginal. Dryga fem turnovers per match vittnar om att det g-å-r att göra livet surt även för en klasspelare som Aleksa Solevic.

Köping Stars ryktas ha klart med två nyförvärv. Amerikanen Devin Sibley beskrivs som en ung, hungrig comboguard som framförallt ska kunna avlasta nämnda Aleksa Solevic när nu Köpings ena amerikan, Ronnie Boggs, dras med skadebekymmer. Den andra spelaren är den 30-årige spanjoren Juan Cabot som av Wetterbygden Stars egna spanjorer beskrivs som en mycket kompetent spelare. Av dessa bägge herrar ryktas Juan Cabot debutera under fredagskvällen medan pappersexercisen är i full gång gällande Devin Sibley – återstår om den hinner bli färdig till uppkast.

För Wetterbygden Stars del handlar det om att fortsätta på den inslagna vägen uppifrån Östersund i tisdags när man så när höll på att betvinga hemmalaget, Jämtland Basket, på två poäng (förlust med 91-93). Kan man bibehålla intensiteten i försvarsspelet och fortsätta skjuta lika framgångsrikt, så finns det goda chanser att laget under fredagskvällen får fira första segern hemma i Huskvarna Sporthall.

Det kommer naturligtvis inte bli enkelt men om så vore fallet: hur kul hade det då varit?

Wetterbygden Stars-Köping Stars
Fredagen den 9 november
Huskvarna Sporthall
19.04

Ännu finns det platser att förboka i Huskvarna Sporthall – skicka din reservation till info@wbbasket.se (observera att efter kl. 12.00 har vi inte längre någon möjlighet att ta emot några förhandsbokningar utan hänvisar då till vår entrékassa under kvällen)