För två och ett halvt år sen vann laget sin första match. En säsong som i övrigt innehöll endast storförluster med ända upp till 80 poäng. Det var ett lag med talang, men litet befattat med att tävla. Där fanns snabbhet, längd, tendenser till teknik och en härlig inställning med humor och kamratskap. Följande säsong satte vi upp som mål att ge oss själva två år att bli bäst i Småland. Några spelare kom över till vårt lag och har förstärkt truppen och gruppen. Tiden fram till årets säsong har varit fyllt av träning och tuffa matcher och tuffare inställning, men också en ännu tightare grupp, vänskapsband som håller, starkare förtroende och självförtroende, humor och skratt. Kort sagt ett fantastiskt lag att få leda och utveckla. En utvecklingskurva jag och många med mig inte sett innan. Från att inte våga säga ordet utmaning till att kräva just utmaningar i form av matchning i cuper och slutspel.

Innevarande säsong är vi obesegrade i vår serie för F16 Småland/ Blekinge och har vunnit de senaste bataljerna med 101–29, mot just det lag som vann mot oss med 80 poäng för drygt två år sen, samt med 104–32 mot ett överraskat lag från Växjö.

Vi vågade i år anmäla oss till RM där man möter klubbar från hela Sverige i olika omgångar för att till slut kora Sveriges bästa lag för flickor födda -04. I omgång ett fick vi åka till Arvika och ta oss an värdklubben Arvika och de tre Stockholmslagen Tureberg, Duvbo och Viby. Våra förhoppningar var förstås att kunna lära, utvecklas och tävla. Viby och Arvika hade vi mött för ett halvår sedan i Skövde Cup. Där lyckades vi besegra ett skadedrabbat Arvika för att i finalen bli överkörda av Viby. Nu i RM var det annan fart och inställning på våra tjejer som tog tre segrar och fick en i förlustkolumnen då Duvbo med längd och press lyckades betvinga våra Sparks.

Glädjen var stor på hemvägen då vi insåg att äventyret RM bara börjat och att vi gått vidare till nästa omgång mot de lag ute i Sverige som vunnit eller kommit tvåa i respektive grupp.

Meddelandet kom att vi skulle till Ängelholm och möta Malbas och Täby/Norrort samt hemma-favoriterna ÄLI i omgång två innehållande landslagsspelare och spelare från Miki Herkel-cup, Sveriges bästa talanger. Innan ni får upplösningen här vill vi alla rikta ett STORT TACK till ÄLI som gjorde ett fantastiskt värdskap denna helg. Lika STORT TACK till föräldrar som kör, hjälper till, stöttar och hejar!!! Vi coacher älskar er!

Snöra på skorna, nu kör vi. Alla laddade och redo för att försvara Wetterbygden Basketball som hungriga unga vargar. Första matchen mot förhandsfavoriten ÄLI visade vi allt vi lärt oss och det utfördes helt enligt vår satta plan. Vi gav dem inte chansen och slutresultatet 66–49 i vår favör gav mersmak. Nästa match spelades mot ett storvuxet Malbas som gav oss problem med ettrigt attackspel, vilket försatte oss i foulproblem tidigt. Efter en jämn duell slutade det med en svidande fempoängs-förlust. Hela omgången skulle alltså avgöras i sista dagens två matcher, Wetterbygden Basketball mot Täby/Norrort och ÄLI mot Malbas. Vi låg nu tvåa efter Malbas.

Täby/Norrort är tio jämnlånga…korta, kvicka attackspelare och skyttar som gav oss problem inledningsvis. Fyra poäng ner i första paus jämnades ut till halvtidsvilan. Riv och slit och spring med felaktiga och uteblivna fouls åt båda håll. Irriterat och intensivt. Tredje perioden helt jämn i protokollet. Där syntes också de fouls som utdelades vilka tillsammans blev 35 med en mer för motståndarna. Vet inte om det var den lilla skillnaden som avgjorde, men efter några bra, satta spel inside och en fantastisk press kunde vi hålla ifrån och vinna med 79–74!! Vilka fantastiska tjejer, vilket jobb! Nu behövde vi räkna inför den sista matchen i gruppen. Tänk tänk…tänk, vi kan sämst bli tvåa…!

Vinner Malbas går de vidare som etta och vi tvåa, vinner ÄLI med under tolv poäng vinner vi gruppen och Malbas vidare som tvåa, med mer än tolv vinner vi gruppen och ÄLI med som tvåa ochvinner ÄLI med 29 poäng eller mer så vinner de gruppen och vi vidare som tvåa.

De spännande förutsättningarna var klara och vi behövde bara sitta och titta. Vi beslöt efter ett tag att ta oss hemåt och istället se sändningen från Solidsport i bilarna. Mot slutet av matchen krigade sig ÄLI förbi och vann med två poäng och vi blev samtidigt vinnare av RM’s andra omgång i Ängelholm! TJUT och TUT i bilarna till vi fick skråla av oss tillsammans vid stoppet i Ljungby. VI ÄR VIDARE TILL TOPP 17 I SVERIGE!!!!

I februari spelas ”Sweet Sixteen” men i år Sweet Seventeen. Vi är med!!  ….To be continued…..