Basket ska helst upplevas på läktaren där man ser ALLT och lite till. Där finns möjlighet till gemenskap och kanske äta något gott i pausen men det finns ju matcher då det helt enkelt inte går att vara på plats. Under säsongen kommer ALLA matcher att sändas på PLAY-TV och nytt för i år är en storsatsning av SVT som kommer att sända minst 50 matcher. Det blir ett enormt lyft för basketen och en helt annan synlighet och tillgänglighet.

Damernas basket och killarna i basketettan kommer att sändas under året på Solidsport. Genom att bli månadssupporter för Wetterbygden Sparks med 99 kr/mån så stöttar du laget ekonomiskt och kan se alla matcher inklusive slutspel i SBL dam. För 89 kr/mån kan du bli månadssupporter för våra killar som i år spelar i Basketettan. När man är månadssupporter via Solidsport kan man när som helst avsluta sitt supporterskap.

Om man vill se alla herrarnas matcher i Basketligan kan man köpa ett TV-kort på SBL PLAY för 990 kr. Kortet ger tillgång till ALLA matcher i SBL inklusive slutspel. När du köper genom Wetterbygden Basketball går 30% till klubben. Det är även i år Sportsground som är ansvariga för sändningarna från herrarnas matcher. Mejla oss på info@wbbasket.se för köp av kod.

Det är alltså inte nog med play-TV genom Solidsport och Sportsground utan SVT har bestämt sig för att satsa rejält på svensk basket. Det är väldigt roligt eftersom det innebär en enormt större exponering än tidigare. SVT ser att intresset för basket ökar och man kan säkert tänka att sommarens succé för de svenska damerna i basket EM har gjort sitt i detta.

Det är ännu inte bestämt vilka av Wetterbygdens matcher som kommer att sändas i SVT. Läs mer om SVT-satsningen på basket.se