Efter en vecka full av sjukdomar så var det ett vingklippt Wetterbygden Highlanders som kom till spel under lördagen på hemmaplan mot Köping Basket. Med Albin Häll-Eriksson och Eddie Alm på bänken ej ombytta så var det heller inte många som på förhand trodde att hemmalaget skulle mäkta med och rubba ett formtoppat Köping Basket, men…..

Trots att Köping Basket genast rycker åt sig en 8-1 ledning så är det ett mycket inspirerat hemmalag som vägrar låta sig besegras utan kamp, tvärtom: Köping Basket tvingas mer eller mindre spela ut hela sitt register för att i halvtidsvilan kunna titulera sig ”i ledning”, 43-37. Fram tills nu minns vi en inspirerande Tanju Yulman, som i Albin och Eddies frånvaro, på ett bra sätt anammat ett ”attack-mode” som var både välbehövligt och viktigt.

Andra halvlek ska i mångt och mycket påminna om den första dito.

Köping Basket är hela tiden i förarsätet men inte utan att Wetterbygden Highlanders ständigt är där och ”nafsar i bakhasorna”. Den som ”nafsar” allra bäst under andra halvlek är Jokkmokks Stolthet, Lirigzon ”Lirre” Karaqica, som spelar som han inte gjort något annat än att spela på denna nivå och mot denna typ av högoktanig motståndare. Med sina 22 minuter och 3/5 från golvet (totalt nio poäng) så visar han, inte minst för sig själv, vad en målmedveten träning innehållandes både mod och tålamod kan åstadkomma.

När man summerar lördagens match så noterar man att hemmalaget faktiskt vinner två av fyra perioder mot Köping Basket (22-21 i Q2 och 21-20 i Q4). Att Köping Basket vinner de andra två perioderna med 13 poäng är egentligen inget att säga om, i synnerhet inte med tanke på hur veckan upp till match såg ut och vilka som väl saknades under matchdagen.

Dennis Aulander kommenterar matchen på följande sätt:

– Jag är extremt stolt över på vilket sätt vi mobiliserar kraft och gör match av detta med tanke på hur förberedelserna sett ut upp till match. Vi skjuter 44 % på tvåor, 40 % på treor, går till linjen 20 gånger, spelar jämnt i returtagningstatistiken och har åtta fler steals. Bekymret för oss idag är att Köping skjuter ännu bättre (72 % från tvåor) och då får man faktiskt bara lyfta på hatten och acceptera att man förlorar mot ett för dagen bättre lag.

– Naturligtvis extra roligt och se ”Lirre” få betalt för alla sina timmar i hallen och på gymmet. Det borde inspirera fler av våra unga spelare på basketgymnasiet, både bland killarna och tjejerna, att fortsätta jobba hårt och tro på det man håller på med. Jag tycker att ”Lirre” idag var ett levande bevis på det. Utmaningen för honom nu blir att fortsätta jobba lika hårt och målmedvetet med insikten att man är vare sig är bättre eller sämre än sin senaste match. Med ”Lirres” karaktär vet jag att det inte kommer bli något problem, säger Dennis Aulander.

Redan nu på söndag är det dags igen för Wetterbygden Highlanders när man tar emot AIK Basket som redan nu är klara seriesegrare i årets Superettan. Ännu en tuff utmaning stör för dörren för laget innan man ges möjlighet att lägga 49:orna i högläge någon vecka innan förberedelserna inför nästa säsong tar vid.

Men först: AIK Basket, söndagen den 9 april kl. 17.00, Huskvarna Sporthall.