Det var ett inspirerat OBBK dam B som tog emot på Sparks utveckling vid middagstid under lördagseftermiddagen.

Trots att Sparks tog ett litet inledande poänggrepp de första minuterna var det ändå hemmalaget som var i förarsätet efter den första perioden; 14-15 med Sparksögon sett. När sedan OBBK startade andra perioden med sex obesvarade poäng var det timeoutdags för Sparks. I just det läget var det klar fördel för hemmatöserna som stärkta av inledningen var både aggressiva i försvarsspelet som intensiva i returtagningen och spelarna i det svartklädda bortalaget var steget efter. Efter timeouten blev det något bättre, främst i försvarsarbetet, och Sparks kunde krypa lite närmare. Med sex sekunder kvar av perioden och ett hemmainkast från baslinjen beordrades helplans zonpress, vilket gav en steal, två Stellapoäng och Sparks var före med 31-30 i paus.

En snabbanalys av första halvlek innefattade att det segervana Sparkslaget nog inte var riktigt förberedda för vad OBBK hade att erbjuda för motstånd. Flertalet hemmaspelare har ganska stora roller i föreningens basketettanlag, innebärande (även om laget har det tungt i serien) att det finns en större vana vid tuffare, fysiskt spel och högre tempo än vad våra matcher i serien kunnat erbjuda. Vidare hittade vi inte riktigt rätt i vårt lagspel; vem ska göra vad när? Undantaget ett fint anfall som avslutades med en påstrea från Clara efter eminent extrapass från Lisa.

Felicia och Stella i poängtopp med nio efter första halvlek.

I inledningen av tredje perioden delade vi bollen betydligt bättre, fick bättre flyt i anfallet och fler spelare blev delaktiga i avsluten. När vi dessutom städade bättre under egen korg så fick vi ett ryck fram till 45-35 knappt halvvägs in i perioden. Ytterligare en pluspoäng på Sparkskontot under resterande minuter i perioden innebar ledning 54 mot 43 inför sista perioden.

OBBK hade långt ifrån givit tappt; laget prövade en halvplans zonpress som satte lite griller i Sparksgänget och gav några bortkastade bollar. Det fanns även en löpvillighet i hemmaspelarna som blottade en viss ovana hos Sparksgänget att inte bara springa tillbaka utan även att vara fullt redo att spela försvar under tiden – det blev lite hål runt korgen och från trepoängslinjen. Vi är väldigt villiga att hjälpa i försvarsspelet, men ibland blir det ”överhjälp”; speciellt från stark sida vilket då ofta ger öppna 3-poängsskott. Allt detta gjorde att något ytterligare ryck inte gjordes, men å andra sidan kom inte heller OBBK speciellt mycket närmare tack vare ändå ganska stabilt bortaspel, så den absoluta spänningen uteblev även om det länge var match.

Ett tack till OBBK som visade oss vad vi egentligen redan vet – men nu också fick känna på i matchspel; för spelarutvecklingens skull behöver vi komma upp en division för det är först när spelarna får möta tuffare spel och högre tempo i matchsituation som de kan vänja sig vid det!!

Poäng; Clara 15, Stella 14, Tilda 13, Felicia 11, Tuva 7, Lisa 3, Agnes 3 och Maria 2 poäng.

Det interna priset till matchens Sparksspelare gick till Felicia.