A3 Basket Umeå blev, inte oväntat, en för tuff nöt för Sparks att knäcka – även om man stundtals bjöd till på ett bra sätt så fick man till slut se sig besegrade med 58-93.

Inledning av matchen blev tvärt emot det önskade scenariot. Gästerna dominerade returtagningen och Sparks skytteutdelning var skral: 4-14 efter fyra minuter. Lollo Halvarsson var dock rejält på hugget offensivt och med lite hjälp från Stephanie Gardner och en Sofia-Hägg-trea kunde avståndet krympas till 15-21 efter första tiominutersperioden.

När så även Cajsa Uhrström hittade garn från favoritdistans var man så pass nära som 27-29 drygt halvvägs in i andra perioden. Ett nytt Umeåryck ledde hastigt, och mindre lustigt, till att man var minus 13 poäng med dryga minuten kvar av halvleken. Blödningen stoppades av Cajsas skytte och ett trepoängsspel av Stephanie efter en stark attack, halvtidsunderläge 36-45.

Efter att hemmalagets bästa spelare för dagen, Lollo Halvarsson, gjort andra halvleks första två poäng var det roliga slut för Sparks. Nästa nätkänning fram till poäng 40 dröjde några minuter och då visade tavlan redan på 57 Umeå-poäng. Tredje perioden fortsatte i samma stil och fick det, för Wetterbygden Sparks del, mindre smickrande delresultatet 12-26. Matchen var naturligtvis körd vid detta laget.

Lollo Halvarsson med en ’double-double’ (18 poäng och tolv returer) det starkaste hemmakortet. Stephanie Gardner och Cajsa Uhrström visade också varför de är viktiga för Wetterbygden Sparks och även ett omnämnande till Ebba Sjökvist som gör mycket rätt. Det räcker tyvärr inte ändå alla gånger när motståndet är så starkt som A3 Basket Umeå var idag. Det var nämligen inget snack om vilket lag som var bäst denna lördagseftermiddag i Huskvarna.

För Wetterbygden Sparks väntar nu ett drygt två veckors speluppehåll – nästa match spelas inte förrän den 2 februari när laget beger sig till Kringelstan för match mot hemmalaget, Telge Basket.