Wetterbygden Highlanders fortsätter bygga laget inför säsongen 2016-2017. Under självaste nationaldagen blev det klart att en av Basketettans allra bästa spelare säsongen 2015-2016, Albin Häll-Eriksson, förblir Vätterbygden trogen ytterligare minst ett år och detta är naturligtvis fantastiska nyheter för alla som sympatiserar med Wetterbygden Highlanders.

Albin Häll-Eriksson kom till spel under säsongen som precis är på väg att avslutas efter några skadefyllda säsonger på Sanda Basketgymnasium. Efter att ha genomgått ett par ingrepp i knäna visade han sig vara i bättre form än någonsin när väl säsongen startade eller vad sägs om ett snitt på dryga 29 min/match, 17 ppg, 3,6 rpg och en skottprocent på ansenliga 49 % på 2p och snudd på magiska 40 % på 3p (1,9 satta av 4,8 försök/match), så förstår alla att Albin var en stor del, kanske den allra största, anledning till att Wetterbygden Highlanders till slut säkrade nytt kontrakt i Basketettan.

Trots lockrop från Basketligan herr så väljer alltså nu Albin spel i Wetterbygden Highlanders kommande säsong, något han kommenterar på följande vis:

– Mitt fokus har alltid varit att försöka fortsätta utvecklas som basketspelare och min bedömning är att jag har störst chans att göra det i Wetterbygden Highlanders tillsammans med fantastiska lagkamrater, goda faciliteter och en bra coachstab. Jag attraheras av det som nu försöker åstadkommas även på herrsidan i Jönköping och känner att jag vill fortsätta att vara en del av det.

– Jag känner en stor tacksamhet gentemot coach och verksamheten i Wetterbygden Highlanders som hela tiden trott på mig, i synnerhet när det kändes som jobbigast med knäna. Därför känns det extra bra att kunna fortsätta vara med och bygga på det som en dag förhoppningsvis kommer bli något riktigt bra och starkt, säger Albin Häll-Eriksson.

För klubbledningen innebär Albin Häll-Erikssons signatur att man nu sakteliga börjat bygga nästa års trupp samtidigt som man verkar få ihop någon form av kontinuitet som är ack så viktigt i dagens elitidrott. Dennis Aulander, headcoach Wetterbygden Highlanders, kommenterar Albins beslut:

– Oerhört viktigt för vårt lag, för vår förening, att kunna behålla Albin i verksamheten. Hans statistik från fjolårssäsongen säger sig egentligen självt hur pass viktig han var för vår grupp. Tillsammans med Jonathan Peleg tycker jag att Albin var vår mest framträdande spelare under säsongen och några insatser han satte upp var i mina ögon hög ligakvalité. Nu ska vi försöka hjälpa Albin att bli ett lika stort hot även defensivt för att på sätt göra honom mer komplett som basketspelare.

– Att en spelare som Albin nu väljer att fortsätta med Wetterbygden Highlanders betyder en enorm fjäder i hatten för vår verksamhet och vittnar om att vi sakteliga börjar göra oss ett namn även på herrsidan inom svensk basket. Med en spelare som Albin i laguppställningen så sover jag lite tryggare på natten och jag är dessutom övertygad om att Albin är en spelare som dessutom lyckas locka till sig andra spelare – bra spelare har en tendens att söka sig till bra spelare, avslutar Dennis Aulander.