Drygt åtta år i Sveriges vackraste bygd var uppenbarligen inte tillräckligt. Nu står det klart att Albin Häll-Eriksson förblir Jönköping-Huskvarna trogen ytterligare två säsonger. Nyligen signerades nämligen det tvåårsavtal som innebär att han gör Jonatan Bohman sällskap i kommande års upplagor av Wetterbygden Stars och därmed är ännu en viktig pusselbit på plats för föreningens herrlag. 

Med rötterna i Varberg kom Albin Häll-Eriksson till Vätterbygden redan som 16-åring. Då tog han nämligen plats på Sanda Basketgymnasium och kom att tillbringa sin gymnasietid där. Efter en kort gästspel hos Nässjö Basket och Trelleborg Pirates har han haft sina bopålar väl förankrade i bygden. Han har således varit en betydande faktor till att Wetterbygden Stars numera nämns med allt större respekt runtom i Basketsverige. Inför föregående säsong som tyvärr avslutades i förtid blev han också rättmätigt belönad med en plats i det svenska ”Framtidslandslaget” under ett läger uppe i Östersund på försäsongen. Tack vare sin fysiska kapacitet och förmåga att skjuta bollen i korgen så finns det en uppsida hos 24-åringen som kanske fick stå tillbaka något den gångna säsongen med tanke på konkurrensen som rådde på just hans position.

När Albin Häll-Eriksson nu tar sikte mot kommande säsong så gör han det med en viss revanschlusta och där han även också är fullt medveten om att han kommer behöva ta ett betydligt större ansvar både på såväl som utanför plan:

Jag kommer från en förhållandevis tung säsong för mig personligen och utifrån det så känner jag mig extremt hungrig på att visa både för omgivningen och mig själv vad jag är kapabel till. I det sammanhanget känns det fantastiskt att både Gabo och lagledningen har fortsatt förtroende för mig. Jag har bott här i snart åtta år och trivs med mitt liv både på och utanför basketplan. Jag tror även att en ny röst i form av Gabo kommer vara nyttigt för mig, i Gabo har föreningen fått in en tränare som kan utveckla spelare som få andra kan och det känns oerhört inspirerande att nu få chansen att spela för honom, säger Albin Häll-Eriksson.

Även Gabo Loaiza Perez är lyrisk över det faktum att den andra kontraktsförlängningen inom kort tid nu är i mål:

Albins kontraktsförlängning indikerar att vi håller på att bygga upp något attraktivt trots tuffa tider. Det är också ett kvitto på att spelarna tror både på föreningen och mig som coach genom att vilja vara kvar. Albin är en kulturbärare och kommer bli en viktig mentor för lagets yngre spelare. Jag förväntar mig också att Albin kliver fram och älskar rollen som lagets härförare och att vi andra inte bara pratar om Albin som ”talangfull” längre, den tiden är förbi. Han tillhörde lagets främste försvarsspelare föregående säsong och jag både hoppas och tror att han utveckla det till att bli en defensiv stopper. Det kommer att bli en spännande säsong och jag längtar efter att se Albin ikläda sig ledarrollen fullt ut, säger Gabo Loaiza Perez.

Albin Häll-Eriksson
# 8
Shooting guard
Aktuell genom att precis skrivit tvåårsavtal med Wetterbygden Stars