Knappt har bläcket hunnit torka på Jesper Wennerholms kontrakt gällande hans nya tvåårsavtal förrän det är dags för Wetterbygden Stars att avslöja nästa pusselbit i det kommande lagbygget. Nu står det klart att Albin Häll-Eriksson även han valt att signera ett nytt tvåårsavtal med Vätterbygdens basketstolthet, Wetterbygden Stars!

Inför säsongen 2017-2018 valde Albin Häll-Eriksson att lämna Wetterbygden Stars och istället inleda säsongen ute på Höglandet hos Nässjö Basket i Svenska Basketligan (SBL). Vistelsen där blev dock inte långvarig utan redan efter någon månad bar det sedan vidare söderut, närmare bestämt till Trelleborg Pirates i Superettan. Inte heller där blev Albin speciellt långvarig utan istället blev det klart att han återvände till ”Mammas gata” när han i samband med juluppehållet skrev på för Wetterbygden Stars.

Under de 13 matcherna han hunnit med att representera Wetterbygden Stars har Albin hunnit snitta lite drygt 10 poäng per match där det kanske mest anmärkningsvärda är han snittar dryga 43 % från trepoängslinjen. Även försvarsspelet, som kanske tidigare varit någon form av akilleshäl, har blivit markant mycket bättre under coach Balibreas ledning.

Lagbygget fortsätter alltså för sportchef Dennis Aulander och hans kollegor i Wetterbygden Basketballs ledning. Dennis förklarar föreningens senaste kontraktsförlängning på följande sätt:

Albin har kommit och bli lite av en ”one of our own” efter alla år, dels på Sanda Basketgymnasium och dels hos oss i Wetterbygden Basketball och därför känns det naturligtvis extra bra att lyckas övertyga en av våra egna om att den agenda vi försöker bedriva och erbjuda är den bästa. Albin är fortfarande en ung spelare som har sin bästa basket framför sig och det ska bli spännande att få se honom fortsätta utvecklas och bidra till våra kommande framgångar.

– Albin besitter en fysik som i många avseenden är outstanding och när han nu också börjat ”knäcka koden” vad det innebär att spela försvarsspel, så finns det ingenting som tyder på att han inte kan komma och bli en slagkraftig tvåvägsspelare på allra högsta nationella nivå. Jag ser fram emot att få se honom göra det i våra färger, säger Dennis Aulander.

Albin Häll-Eriksson själv ger sin syn på att det nu blir Wetterbygden Stars de två kommande säsongerna:

Först av allt vill jag passa på och tacka organisationen kring Wetterbygden Basketball för chansen att få ansluta mitt under säsongen och därigenom ha fått glädjen till basket åter igen. Välkomnandet jag fått från laget, spelare och alla andra runt laget har varit fantastiskt. När det gäller min framtid som basketspelare finns det ingen annan klubb jag hellre vill spela i än Wetterbygden Basketball. Framtiden för oss är ljus och är något som jag vill fortsätta vara delaktig i, säger Albin Häll-Eriksson.

Fakta Albin Häll-Eriksson

Spelar med tröjnummer # 6
22 år
187 cm
90 kg

Nyligen signat nytt tvåårsavtal med Wetterbygden Stars