Under onsdagen blev det klart att Alice Jernberg förblir Wetterbygden Sparks trogen minst en säsong till. Alice tillhör stommen i det Wetterbygden Sparks som just nu håller på och förbereda sig för att starta upp fjärde säsongen sedan starten 2014-2015. Hon kommer då tillhöra den exklusiva skara spelare i Wetterbygden Sparks som varit med sedan begynnelsen. 

Alice har med sin enorma kvickhet och explosivitet kommit och bli en favorit hos hemmafansen där en attack till korgen aldrig är längre borta än någon hinner säga ”flaska”. Många är dom motståndare som fått se sig förbisprungna under årens lopp av Alice i Sparks-linnet och när nu både motivation och utvecklingskurva pekar i samma riktning, uppåt, så var det inget att tveka på när det gällde att försöka få hennes signatur på ett nytt kontrakt om man ska tro Wetterbygden Basketballs sportchef, Dennis Aulander:

– Vi, med coachstaben i spetsen, tycker att det finns en uppsida med Alice i truppen. Dels tillför hon välbehövlig rutin till vårt förhållandevis unga lag och dels tror vi att det finns mer att kräma ur rent basketmässigt, både offensivt och defensivt. Det blev ganska tydligt för oss vad avsaknaden av henne innebar för vårt lag nu i slutet av förra säsongen. Det må vara en hypotetisk tanke men likväl är det ofrånkomligt att fundera på vad en hel Alice Jernberg i laget, hela vägen över mållinjen, hade kunnat betytt för oss när platserna till kvalet till Basketligan dam skulle portioneras ut. Frågar du mig så tror jag faktiskt att vi hade klarat det, säger Dennis Aulander.

Det var i den tredje omgången av årets Superettan-spel hemma mot Malbas Basket som olyckan var framme och som också innebar att Alice fick finna sig att se kommande matcher från sidlinjen med ett baksida lår ur funktion. Det medicinska teamet runt Wetterbygden Sparks gjorde ett strålande jobb och hade Alice tillbaka i spel inför sista matchen på hemmaplan mot Fryshuset Basket sex veckor senare, men då var skadan, i dubbel bemärkelse, redan skedd.

Alice Jernberg kommenterar själv varför hon nu väljer att inleda ett fjärde år, i som hon själv säger, ”hennes” förening:

– Jag valde att förlänga med Wetterbygden Sparks för att klubben har allt som jag vill ha och behöver som spelare. Lagkamrater i världsklass, coacher som lägger ner all sin tid åt att få oss spelare att utvecklas både fysiskt och mentalt som basketspelare. Att få förtroendet från Frasse och att få stanna i Wetterbygden Sparks ett år till är nog det som betyder mest för mig. Jag har lärt mig otroligt mycket under säsongen som varit med Frasse som coach och att tänka på hur långt han kan ta oss, när han utvecklat så många spelare i laget på så kort tid, är både en inspirerande och kittlande tanke.

– Jag har varit med från början i Wetterbygden Sparks och att lämna klubben innan vi nått vårt gemensamma mål – Basketligan dam var inte ett alternativ för mig. Jag vill vara med på hela resan och jag är otroligt tacksam och glad över att få vara en del av denna organisation även kommande säsong. Jag är övertygad om att vi är redo att ta ytterligare ett steg, ett steg som i så fall skulle innebära att vi kommer kvala mot Basketligan dam nästa år. Jag längtar redan efter att inleda det arbetet, säger Alice Jernberg.

Fakta Alice Jernberg # 7

22 år
184 cm
Small forward
Nyligen förlängt kontraktet med Wetterbygden Sparks