Tanken var att Erica Iderstål skulle bli ett välkommet tillskott i Wetterbygden Sparks laguppställning redan inför den säsong som avslutades för några veckor sedan. Tyvärr kom det en pandemi i vägen vilket omöjliggjorde kombinationen ”basket i Sveriges vackraste bygd och studier uppe i huvudstaden” för Ericas del. Parterna valde att ta en ömsesidig ”timeout” med syftet att huvudpersonen i lugn ro skulle kunna få slutföra sina studier. Wetterbygden Sparks kan äntligen räkna in ett synnerligen kompetent nyförvärv inför en säsong som framstår som alltmer spännande för varje dag som går och för varje spelare som räknas in. 

Ytterst ansvarig för lagbygget anno 2021-2022 gällande Wetterbygden Sparks är headcoach Krumesh Patel som säger så här när det nu står klart att det blir ”andra gången gillt” i Wetterbygden Sparks för Skuru Baskets stolthet, Erica Iderstål:

Jag är väldigt glad att klubben har kunnat erbjuda Erica förutsättningar för att detta år kunna spela för Sparks, hon kommer bli en stor tillgång till laget. Erica var ju tänkt att spela för oss redan förra säsongen men då lyckades vi inte sy ihop hennes situation vid sidan av basketen. Vi har dock haft löpande kontakt under den gångna säsongen och det har nu slutat med att vi lyckats få henne att flytta till Huskvarna för spel hos oss. Framförallt kommer hennes starka skytte bli mycket viktigt för laget där hon blir ett hot gentemot alla motståndare vilket i sin tur kommer att öppna upp för sina lagkamrater, säger coach Krumesh Patel.

Senast det begav sig på SBL-nivå för Erica Iderstål var säsongen 2019-2020 när hon bombade i trepoängare i Mark Baskets färger. Den aktuella säsongen snittade Erica närmare tio poäng per match fördelade på ca 30 minuters speltid per match. Under alla 19 matcher Mark Basket spelade den aktuella säsongen så var hon starter vilket naturligtvis vittnar om det förtroende hon hade från coachstaben. Nu är tanken att hon ska ta sin erkänt fruktade bössa till Huskvarna Sporthall för att förhoppningsvis skjuta mången motståndare i sank. Så här säger Eria Iderstål apropå det faktum att det nu blir Wetterbygden Sparks för hennes del:

Det ska bli otroligt roligt att återvända till Wetterbygden Sparks och nu kunna göra det helhjärtat. Det blev en krock förra säsongen med skolan och basketen där jag valde att fokusera hundra procent på skolan och ta examen. Jag är otroligt spelsugen och ser fram emot att få komma på plats i Huskvarna, träffa mina nya lagkamrater och dra igång träningen, säger en förväntansfull Erica Iderstål.