Wetterbygden Stars kom till spel under lördagseftermiddagen hemma i Huskvarna Sporthall med ett enda mål för ögonen: att ta revansch på den förhållandevis ”fattiga” insatsen under andra halvlek senast det begav sig på hemmaplan, då mot Uppsala Basket. Och visst skulle det bli två diametrala insatser. Från likaläge i paus (37-37) gjorde sen Stars processen kort med Norrort Basket i den tredje perioden (29-12) och kunde därmed lägga grund för slutresultatet som sedermera skrivs till 87-70.

Norrort Basket kom till spel med ett par avbräck. Med till Huskvarna denna vackra oktoberdag fanns inte ens den väldige André Nilsson och även om spelfördelaren, Jimmy Lundin, hade bemödat sig med att följa med på de dryga 70 milen tur och retur Stockholm-Huskvarna, så beträdde han aldrig parketten. Dessa bägge herrar till trots så hade coach Roger Lundin en annan trevlig bekantskap i sitt lag: Simon Akena. Den 194 cm långe forwarden från Djursholm Indians och collegebasket i USA vållade omedelbart hemmalaget stora problem, så pass stora problem att samma hemmalag får finna sig att vara i underläge efter att en viss Egal Saleman skickat i en trepoängare på slutsignalen, 15-23 i gästernas favör efter tio spelade minuter.

Under andra perioden ska hemmalagets tålamod offensivt bli bättre. Metodiskt börjar man nöta ner ett bortalag som vid detta laget redan börjat gå hårt på sina nyckelspelare i form av nämnda Saleman, Akena och Östersunds-fostrade, Hannes Widell. Allra mest metodiskt blir det när Jesper Wennerholm spelar en klassisk pick n´roll med Kemal Omerbasic som förkunnar ställningen helt lika, 35-35. Ha då i åtanke att Norrorts ledning varit uppe i som mest tio poäng. Med tre (!) timeouts de sista 30 sekunderna av första halvlek kan sen hemmalagets Kristoffer Grönhage spika halvtidsresultatet till 37-37.

Wetterbygden Stars rivstartar den tredje perioden anförda av Albin Häll-Eriksson. Med ett par trepoängare så rusar man upp i en tiopoängsledning som sedermera ska utökas mycket tack vare ett inspirerat försvarsspel från många händer (och fötter). Firma Widell/Akena tillåts bara åstadkomma åtta poäng under andra halvlek och när dessutom hemmalaget fullkomligt hänsynslöst kastar sig efter några lösa bollar, så är man plötsligt det där laget, som har alla verktyg i världen att tillhöra toppen av Superettan, men som också är beredda att komplettera dessa verktyg med kanske den viktigaste ingrediensen av dom alla: skitgörat. 29-12 under tredje perioden innebar totalt 66-49 inför det som ska visa sig bli den sista akten.

Även om Norrort Basket försöker hålla fanan högt genom att avsluta matchen starkt så har man inte riktigt arsenalen att kunna hota fullt ut. Istället kan Marcus Larsson och Erik Juhlin komma in från bänken och på något sätt se till att deras lag får retroaktiv utdelning från trepoängslinjen än vad som var fallet under första halvlek. Även Dusan Sisic (15 poäng och sex returer) fortsätter att spela inspirerat och blir också rättmätigt utsedd till hemmalagets bästa spelare denna eftermiddag, möjligtvis att Kemal Omerbasic (18 poäng och åtta returer) också hade velat ha något med det där att göra. Fjärde perioden slutar helt lika (21-21) varför slutresultatet då till slut kan summeras till 87-70.

Kul att se tio av tolv spelare i poängsprotokollet hos hemmalaget i kombination med fina 25 assists. Extra roligt denna eftermiddag var dock att se försvarsspelet som verkligen skruvades upp under andra halvlek och som därmed också indirekt innebar att man fick utdelning offensivt. Försvarsspelet i andra halvlek kommer att behövas nästa helg när laget åker till ”Sundets Pärla”, Helsingborg för möte med den kanske enskilt skickligaste spelaren i form av Omar Krayem och hans Team 4Q.