I höstas var Högsbo den södra Basketettans dominant och även om Sparks gjorde en bra match mot dem innan jul var vi ändå inte riktigt nära. Nu kunde Sparks vinna med 62-56 efter en mycket stark första halvlek och en säker avslutning av matchen.

Bra start och starkt försvar

Högsbo tog ledningen med 3-0 och lagen spelade jämnt de första 5 minuterna av matchen. De återstående 15 minuterna av perioden spelade Sparks riktigt bra i bägge änder av planen. Starkt lagförsvar och dominans under korgarna gav utdelning i anfallsspelet. Sparks kunde gå till en relativt enkel ledning i halvtid med 39-20. I halvtidspausen pratade vi om vikten av ännu mer fokus i försvar och med beslutsamhet agera i varje situation. Vi förväntade att Högsbo skulle komma ut och ta alla chanser att komma in i matchen.

Bra inledning på tredje

Spelarna kommer in och gör det riktigt bra i starten av tredje. Efter 5 minuter var ledningen uppe i 25 poäng (52-27) och många trodde säkert att matchen var över, dock inte Högsbo. Högsbo börjar chansa lite och får lite grepp på oss då vi inte riktigt håller fokus på de saker vi ska göra i spelet. ”- Vi var väldigt tydliga med hur vi skulle lösa Högsbos press från start. I slutet på tredje perioden går vi ifrån detta och vips så känner de hungriga lejonen från Högsbo lite vittring. Det första är att vi måste göra det som vi kommit överens om. Klarar motståndet att stoppa detta så är det en sak, nu gjorde vi inte rätt själva och då känns det lite för enkelt att bjuda in Högsbo” menar Coach Johan Enbom.

”Säkert” slut

I fjärde perioden får vi bättre ordning på sakerna och vi löser pressen på ett lugnare sätt. Dessutom kliver Moa Nyberg fram och vi får lite ”islossning” i anfall efter en viktig trea från hennes händer. Det blir till sist en härlig seger mot ett erkänt duktigt lag. Pris till matchens lirare gick till Anna-Maria Mirkovic som kommit tillbaka på allvar efter en efterhängsen skada hon ådrog sig i USM i februari. Tidigare nämnda Moa Nyberg var också riktigt bra. Dessa både tillsammans med Alice Jernberg var lagets bästa poängplockare.

Nu väntar avslutning på Superettan uppe i Luleå kommande helg. Luleå Stars och Luleå BG står för motståndet.