Hon tillhör den unika skara basketspelare som varit med sedan starten och då menar vi verkligen starten. I augusti 2014 kom hon till Sanda Basketgymnasium i tron om att få tillhöra Sanda Wildcats i Basketettan. Istället presenterades det storslagna planer om spel i högsta serien inom en överskådlig framtid och dessutom under ett helt annat namn: Wetterbygden Sparks. Det är därför extra glädjande att idag kunna berätta att, ”One Of Our Own”, Anna Dahl skrivit på ett nytt kontrakt (1+1) som innebär att hon förverkligar, både för laget och för sig själv, de drömmar om SBL som sattes upp för drygt fyra år sedan!

Anna Dahl har som sagt kommit att tillhöra ”inventarierna” i Wetterbygden Sparks sin ringa ålder till trots.

Med sitt patenterade trepoängsskytte har hon under alla år som Sparks existerat tillfört en dimension i spelet, som förutom en plats i SBL säsongen 2018-2019 för laget Sparks, också kommit att innebära individuella framgångar för Anna i form av en plats i den svenska U 20-landslagstruppen inför stundande EM-slutspel i Sopron, Ungern till sommaren. Redan förra sommaren hade Anna förmånen att få representera Sverige i EM-slutspelet för 20-åringar som då gick av stapeln nere i Portugal.

Det är alltså en förhållandevis rutinerad och erfaren spelare som nu alltså bestämt sig för en fortsättning i Wetterbygden Sparks under headcoach Francisco Pintos ledning. Så här kommenterar sportchef Dennis Aulander föreningens senaste avtalsförlägning i form av ungdomslandslagsspelaren, Anna Dahl:

Anna är unik i många avseenden. Dels naturligtvis på grund av hennes spetskompetens ute på plan i form av ett trepoängsskytte som vi både hoppas och tror att vi kan få ännu större nytta av i SBL och dels för hennes förmåga att vara en ledare och ta ansvar för laget, både på och utanför plan. Det ska bli spännande att se Anna på den högsta nivå svensk basket har att erbjuda och vi är många som hyser goda förhoppningar om att Anna kan stå inför sitt definitiva genombrott som basketspelare, säger Dennis Aulander.

Anna Dahl, som snittade sex poäng och fyra returer fördelade på dryga 15 minuters speltid i Superettan den gångna säsongen, säger så här apropå det faktum att hon nu förblir trogen mot den verksamhet som hon kom till redan som 16-åring:

– Enda sedan jag började på Sanda Basketgymnasium har det varit en dröm att en dag få spela Svenska Basketligan. Eftersom jag har varit med sedan starten av hela Wetterbygden-projektet så känns det naturligtvis helt magiskt när vi nu kvalificerat oss för spel i SBL. Wetterbygden Basketball har kommit och bli något av min familj och det är här jag känner att jag hör hemma. Nu kan jag knappt bärga mig tills säsongen drar igång igen och jag är övertygad om att det vi ser just nu i vår förening bara är starten på något riktigt stort, säger Anna Dahl.

Fakta Anna Dahl

Spelar med tröjnummer # 12
20 år
192 cm

Nyligen signat 1+1 år med Wetterbygden Sparks