Nu står det klart: Wetterbygden Sparks bästa returtagare under både grundserie och i Superettan, tillika en av de bästa skyttarna på sin position i landet, Anna Dahl, har bestämt sig för att stanna i Vätterbygden efter studenten på Sanda Basketgymnasium och blir därmed den första pusselbiten i 2017-2018 års upplaga av Wetterbygden Sparks!

Anna Dahl kom till Vätterbygden från Västervik för snart dryga tre år sedan för studier på Sanda Basketgymnasium. Efter en ”första halvlek” fylld av skador och rehabilitering har hon under ”andra halvlek” visat vilken inneboende kapacitet det finns i denna unga basketspelare när hon nu fått vara skadefri och fått chansen att bygga upp sig under Francisco Pintos ledning.

Anna Dahl, som har startat 80 % av matcherna för sitt Wetterbygden Sparks, har naturligtvis haft ögonen på sig under våren efter sitt starka spel i Superettan både från nationellt och internationellt håll och är också en av anledningarna till att organisationen i Wetterbygden Basketball väljer att agera – vi hör Wetterbygden Basketballs sportchef, Dennis Aulander:

– Ja, visst är det så. Vad som dock känns ännu viktigare är att vi vill försäkra oss om någon form av kontinuitet och där spelar ju många av de tjejer som varit med från första början en viktig roll. Minst lika viktigt för oss, när det gäller förlängningen med Anna Dahl, har varit att vi nu fått behålla en fantastisk karaktär och personlighet, inte bara i laget utan även i hela vår organisation. Kombinationen av denna karaktär och hennes utväxling på basketplanen gör Anna till en av svensk dambaskets mest spännande spelare för tillfället varför det känns extra bra att hon nu väljer en fortsättning med oss, säger Dennis Aulander.

Huvudpersonen själv kommenterar sitt val av klubbtillhörighet till hösten på följande sätt:

– För mig känns Sparks som det självklara valet. Hela laget och föreningen har blivit som min andra familj. Här vet jag att jag har coacher som tror på mig och lagkamrater som har min rygg. Jag tycker det känns extremt spännande att åter få chansen att ta steget upp i Basketligan dam tillsammans med Sparks.

– Att få fortsätta spela för Frasse är den del som lockar allra mest, han är en tränare som jag tror få andra i Sverige kan jämföra sig med. Han är en stor inspirationskälla och har redan hjälpt mig utvecklats mycket under den korta tiden jag har haft honom. Att dessutom Peter har varit kvar som assisterande tränare har hjälpt mig mycket då han haft mig många år innan och känner mig både som person och spelare. Jag vill även passa på och rikta ett extra tack till vår fystränare, Hannu Vilmi och vår sjukgymnast, Pelle Stenström som hjälpt mig dit där jag befinner mig i dag rent fysiskt, säger Anna Dahl.

Fakta Anna Dahl # 12

19 år
191 cm
Shooting forward
Nyligen förlängt kontraktet med Wetterbygden Sparks