Det blir ännu mer finskt i Wetterbygden Sparks kommande säsong, och den här gången är det bakplanen som får ett tillskott. Sandra Karsten heter den nya Sparksspelaren. Hon är 23 år, mäter 179 och spelar på position 2-3. Karsten, med meriter från det finska landslaget, kommer direkt från collegespel på Hofstra. Hon kommer att bidra med inte minst intensivt förvar och skytte utifrån.

Omdömen som fällts om Sparks senaste nyförvärv är att hon är atletisk, snabb, med ett bra skott, är en potent 1-1 försvarare, en bra person och fantastisk lagkamrat. Sparks coach, Krumesh Patel, säger så här om sin nya spelare:

”Härligt att ytterligare en spelare är signad. Sandra är en solid guard, som har stora möjligheter att bli en faktor i Sparks på flera sätt, särskilt med sitt skytte utifrån. Hon har stor potential och kommer att bidra till laget från start. Vid sidan av skyttet är Sandra en stabil försvarare, egenskaper som gjorde att hon tilltalade mig. Det blir spännande att se henne i klubben!”

Sandra Karsten kommer från Helsingfors, där hon fyra säsonger, 2012-16, spelade i finska division I, de två sista i akademin HBA. Den sista säsongen hemma i Finland snittade Karsten 11,4 poäng med ett 39-procentigt trepoängsskytte.

Den stora drömmen, och det hon länge kämpat för, att komma till college, blev verklighet 2016. Karsten rekryterades till Hofstra University i New York, en division I-skola i konferensen CAA, där hon kom att tillbringa hela sin collegetid. Under sitt senior-år jobbade hon sig in i förstauppställningen och startade i de sista 18 matcherna. Karsten spelade 25 minuter, satte 4,6 poäng och tog 3,3 returer per match med trepoängsprocenten 36.

Bland Karstens meriter kan nämnas att hon spelat många landskamper för Finland, sju på seniornivån och 58 u-landskamper. Nu blir det debut på nationell liganivå och den kommer att ske i Wetterbygden Sparks. Sandra Karsten har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 1+1 år. Hon kommenterar sitt nya äventyr så här:

”Wetterbygden Sparks är ett spännande lag i en konkurrenskraftig liga och jag är väldigt ivrig på att se hur laget kommer att utvecklas under coach Patel. Jag tror också att Huskvarna och Wetterbygden är ett bra ställe att vidareutvecklas på, både på och utanför planen. Det var en högst bidragande orsak till att jag attraherades av klubben. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba med Wetterbygden Sparks och hjälpa laget att nå sina mål.”

Sandra Karsten
# 8
Small forward
Aktuell genom att precis skrivit ett 1+1 årsavtal med Wetterbygden Sparks