Ända sedan Franco Koaugnia, landslagsman från Kamerun och ifjol utnämnd till Årets Center i Basketettan, bestämde sig för att krita på för Wetterbygden Stars i somras, har organisationen i Wetterbygden Basketball fört en intensiv kamp för att få honom spelklar. Lagom till uppkast i eftermiddag i samband med seriefinalen på bortaplan mot Köping Stars har Wetterbygden Stars nu följande budskap till alla sina supportrar: # 10 is ready to go!

Ett redan starkt Wetterbygden Stars blir därmed om möjligt ännu starkare med den väldiga Franco Koaugnia i laguppställningen. Med en aggressiv spelstil, som under de två senaste säsongerna i Eskilstuna Baskets tjänst satt skräck i mången motståndare (i fjol snittade Franco respektabla 20,4 ppg och 13,3 rpg), ska det nu bli spännande och se vad Franco Kouagnia kan bidra med till ett Wetterbygden Stars som nu, mer och mer, framstår som ett komplett basketlag för att vara på Superettan-nivå. Det enda vi kan vara helt säkra på är att det lär vara en ”hyfsat” spelsugen # 10 som springer ut till match inför en fanatisk hemmapublik uppe i Karlsbergshallen kl. 15.00 under lördagseftermiddagen.

Senast lagen drabbade samman var kanske den bästa basketmatch som spelats hittills i årets Superettan. Med fantastiska individuella prestationer från aktörer från bägge lagen och ett dramatiskt slut som den gången gick i hemmalagets favör, så finns det all anledning att tro att vi nu står inför ett liknande drama när den andra matchen lagen emellan står för dörren. Det är väl heller ingen hemlighet att det är en synnerligen viktig match som ska spelas, där Wetterbygden Stars vid en eventuell vinst, bara skulle vara en match bakom Köping Stars, dessutom då med en match mindre spelad.

Spelprogrammet har inte varit till Wetterbygden Stars favör denna säsong med tanke på det faktum att man blivit lottade (via ett rankingsystem baserat på fjolårets resultat i Superettan) att avverka dubbla bortamatcher mot både Köping Stars och Djurgården Basket. Skulle man därför kunna rubba Köping Stars på deras hemmaplan under lördagen, så börjar det helt plötsligt se ganska bra ut med tanke på vilka spelare som börjar finnas tillgängliga för headcoach Boris Balibrea – förutom Franco Kouagnia så gör ju även Albin Häll-Eriksson i eftermiddag säsongsdebut för Wetterbygden Stars samtidigt som Waly Niang gör sitt andra uppträdande i det vackra, svarta Stars-stället – tiden talar onekligen för Wetterbygden Stars, speciellt då när man har i åtanke att man hunnit avverka dubbla bortamöten mot sina största antagonister om de två hägrande topp-placeringarna redan innan jul.

Debut i eftermiddag gör även Köpings Stars nye amerikanska pointguard, Austin Price. Det ska naturligtvis bli spännande och se vad han kan åstadkomma tillsammans med Aleksa Solevic, om det skulle fungera dom två emellan så har Köping Stars en bakplan som inte går av för hackor, men Austin Price i all ära: Köping Stars har bevisat att man är mer än så och det vittnar ju inte minst det faktum om att man inte har förlorat mer än en match i årets Superettan (på bortaplan mot AIK). Det man dock ska ha i åtanke är att Köping Stars har kvar tre matcher på bortaplan efter jul mot Djurgården Basket (två) och Wetterbygden Stars (en) – ytterligare ett faktum som påvisar digniteten av hur pass viktig eftermiddagens matchen mellan de två Stars-lagen är.

För dom som inte kan ta sig till Karlbergshallen i eftermiddag meddelar Köping Stars att matchen går att se via vastmanland.tv med sändningsstart kl. 14.50.

FEEL THE ACTION!

Köping Stars-Wetterbygden Stars
Lördagen den 16 december
Karlsbergshallen, Köping
15.00