Efter att vi avverkat fem matcher i Basketettan, varav fyra på bortaplan, får vi nu äntligen komma ”hem” igen. Denna gång hoppas vi på att arenan fylls igen. Lördagens match kommer att vara speciell. Vi har bjudit in Engelska skolan och de har flaggat för ”let´s break the record”, samtidigt drar vi igång två insamlingar. Den ena i samarbete med Barnfonden och den andra till stöd för Rädda Barnen och ensamkommande flyktingbarn. Det finns alltså många skäl att leta sig till Arenan för att se på när Sparks tar emot Mark på lördag kl. 17:00.

Mark – ett lurigt lag

Hittills i år har Mark blandat resultaten och prestationerna. Stundtals har man spelat väldigt bra och andra gånger har man tappat spelet totalt. I den senaste matchen lyckades man slå Södertälje på bortaplan, där det länge såg som Södertälje skulle dra det längsta strået. En bra tredje period och bra skottprocent låg bakom denna seger.

Defense – vårt vapen

I hela november månad har vi mestadels fokuserat på vårt defensiva spel. Här börjar också pusselbitarna mer och mer falla på plats. Lyckas vi komma upp till den standard vi kan hålla tror vi starkt på en bra match från vår sida. I den senaste matchen mot Eskilstuna var det mycket tack vare ett starkt lagförsvar som vi kunde vinna.

”- Vi har sett riktigt vassa ut under perioder av våra träningar. Det gäller att bibehålla skärpan under längre perioder för att få det tryck och övertag vi vill ha. Får vi bitarna på plats kan vi spela fantastiskt bra, sen om det räcker hela vägen återstår att se.” säger Johan Enbom inför drabbningen på lördag.

Danielle leder

Nyförvärvet från Jämtland, Danielle Elvbo, leder skytteligan i den södra Basketettan med ett snitt på 18 poäng/match. Detta trots att hon har uppvaktats ganska hårt av motståndarna. Naturligtvis är detta både glädjande och positivt för oss. Vi behöver spela tillsammans för att vi ska kunna skapa lägen och Danielle har varit den som skapat flest poäng för oss.

Många bitar i ett pussel

För att kunna nå till den nivå vi vill vara på spelmässigt behövs det att vi kliver fram och verkligen släpper potentialen fri. Varje spelare behöver ta initiativ och ta för sig på rätt sätt och utifrån det som spelet ger. När vi väl är där kan vi också börja bygga taktiska delar för att skapa momentum och kontrollera tempot i matchen.

”- Det är väldigt komplext att få ihop alla delar i ”lagpusslet” och till sist faller det ner på den talang och de karaktärer du har i gruppen. Vi jobbar hårt och tillsammans för att vi ska få allt att klicka. Jag tycker vi är på god väg, stämningen är god och vi gör vårt yttersta” summerar Coach Enbom den senaste träningsperioden.

Läs mer…

Barnfonden projektet finns här

Stötta Barnfonden med att lägga en slant i våra insamlingsbössor eller skicka SMS med SPORT till 72970 så skänker du 50 kronor till projektet.

Läs mer om matchen här

Välkomna till Arenan på lördag 22 november kl 17:00!