Efter några tuffa och långa träningsveckor så är det till helgen äntligen dags för spelarna i Sparks och Stars att dra på sig det vackra svartvita matchlinnet och representera det vackraste som Vätterbygden har att erbjuda i idrottsväg.

Först ut är Wetterbygden Stars som under dagarna tre befinner sig i Köpenhamn för match i tur och ordning mot: BMS/Wolfpack, Svendborg och Randers. Detta blir ett första test för Boris Balibrea och Joan Martinez mannar som enligt utsago tränat både hårt och mycket för att komma så väl förberedda som möjligt inför säsongsstarten som sker inte mindre än uppe i Lejonets kula mot en av årets seriefavoriter, BC Luleå den 21 september. Stars kommer till spel nere i Köpenhamn med en del skavanker i laget och det återstår att se vilka som är tillgängliga under matcherna i helgen.

Spelprogram Wetterbygden Stars helgen 31/8-2/9

Fredag 31/8 kl. 19.00 vs BMS/Wolfpack
Lördag 1/9 kl. 12.15 vs Svendborg
Söndag 2/9 kl. 11.00 vs Randers

Minst lika hårt har Wetterbygden Sparks tränat under ledning av Francisco Pinto och Peter Johansson. Louice ”Lollo” Halvarsson är tillbaka efter landslagssejouren härförleden där hon dominerade i fyrlagsturneringen i Lettland och rättvist också blev utnämnd till Sveriges bästa spelare i turneringen av arrangören. Av de nya inslagen i årets upplaga av Wetterbygden Sparks så syns det tydligt att dessa individer mer och mer börjar förstå Francisco Pintos önskan om hur att uppträda både offensivt och defensivt. På agendan för Sparks i helgen står ett dubbelmöte hemma i Huskvarna Sporthall mot danska ligalaget Stevnesgade, en bra värdemätare för ett lag som även dom börjat räkna ner inför seriepremiären den 29 september när de självaste regerande svenska mästarinnorna, Luleå Basket, kommer på besök till Vätterbygden och Huskvarna Sporthall.

Spelprogram Wetterbygden Sparks helgen 1-2/9

Lördag 1/9 kl. 15.00 vs Stevnesgade
Söndag 2/9 kl. 14.00 vs Stevnesgade

Bägge matcherna i Huskvarna Sporthall – fri entré!