Onsdagens bortamatch mot Mark slutade med en både välförtjänt och otroligt skön seger för damerna i Sparks. Laget spelade stundtals riktigt bra, främst i defense, och kunde vinna övertygande med 71-54.

Klara till start

Sparks har haft hårda och intensiva träningar sen den senaste matchen i Superettan för tre veckor sedan. Laget har jobbat på att få försvaret på plats och därmed skapa den energi i spelet som vi så gärna vill se. Det var förväntansfullt innan matchen och laget visade att vi var redo att spela från start.

”- Otroligt skön och välförtjänt seger idag. Jag är glad för tjejernas skull. De har verkligen steppat upp i intensitet den här träningsperioden och det känns underbart att få kvitto på det vi gör. Nu är utmaningen att ta nästa steg och vara redo för Högsbo i säsongens sista hemmamatch om 10 dagar” säger en mycket nöjd Johan Enbom, coach i Sparks.

Danielle dominerade

Matchens gigant var Danielle Elvbo som svarade för 30 p, 7 returer, 4 steals och en effektivitet på 28. En annan spelare som var nyttig för oss var Alice Jernberg med bl.a. 11 p. Hanna Käll ska också ha en eloge för sitt defensiva arbete och slit under korgarna. Även om dessa spelare stack ut lite ska alla ta åt sig av segern, idag var det många steg framåt.

Tre tuffa matcher kvar

Nu väntar i tur och ordning Högsbo, innan serien avslutas i Luleå med matcher mot Stars och BG. Sparks ska jobba hårt för att avsluta serien på ett positivt sätt. Nästa match spelas den 22 mars kl. 12:00 i Arenan.