Wetterbygden Sparks har tidigt säkrat upp sin mycket lovande och unga grundstomme från denna säsong, men har också letat spelare till lagbygget med erfarenhet och rutin att komplettera med. Nu är den första byggstenen på plats! Sparks har gjort klart med Ashley Arlen från Iowa, USA.

31-åriga Ashley har en meritlista som är mer än respektabel. Hon gjorde 3 år på Wayne State college där hon bl.a blev Division II Women’s Bulletin National Player of the Year 2011, och skrapade ihop inte mindre än 1724 poäng och 821 returer under sin collegetid. Ashleys professionella karriär startade i Rumänien där hon snittade 13p och 10 returer säsongen 12/13. Året efter gick flyttlasset till Spanien för Universitario De Ferrol där hon vann LF2 serien med ett snitt på 15p och 9 returer.

Säsongen 14/15 spelades i Tyskland för BG 89 Avides Hurricanes, för att sedan fortsätta till England och Nottingham Wildcats i WBBL där hon tillbringade sina två kommande år, snittade 20p och nära 12 returer på 52 matcher. Sista säsongen i Nottingham blev Ashley utnämnd MVP i WBBL med ett poängsnitt på 25p, 11 returer och en skottprocent på 63% från golvet (och 81% från straffkast). Denna tjej vet var korgen är belägen! Efter att blivit mamma med ett tillhörande uppehåll från basketen är Ashley nu redo för sin comeback, och den har hon valt att göra i Sverige med Wetterbygden Sparks.

Om sin återkomst på basketplanen och att spela i Sverige med Sparks säger Ashley:

Jag är mycket exalterad över möjligheten att få ansluta till Wetterbygden! Jag tycker det är mycket viktigt att tillhöra en klubb och ett lag som har en familjär känsla, men också tydligt visar att man satsar på sina unga spelare. Jag hoppas få vara en del i Wetterbygdens fortsatta utveckling som klubb, och dess arbete att bli bättre, träning för träning, match för match. Jag hoppas kunna tillföra min erfarenhet till laget, både på plan och vid sidan om. Jag kan knappt vänta för att bli en del av något mycket speciellt och spännande med Wetterbygden, säger Ashley Arlen.

Lika glad och exalterad är Headcoach Krumesh Patel som får återse en tidigare fruktad motståndare nu i sitt egna lag kommande säsong:

Jag är extremt glad att få en spelare som Ashley till vårt lag kommande säsong. Hon är en fantastisk spelare med en enorm erfarenhet som kommer hjälpa våra yngre medspelare. Ashley är en stor spelare med kunskapen att kunna spela inside out, och en mycket duktig returtagare. Jag har haft många möten med Ashley genom åren som motståndarcoach och det känns fantastiskt att nu ha henne i egna laget och därigenom utmana oss själva att fortsätta växa som lag. avslutar coach Patel.

En oerhört viktig pusselbit är nu på plats och precis den som kanske saknades denna säsong för att kunna utmana de bästa lagen i serien.

Och fler saker är på gång för Sparks lag 21/22…