Efter en lång tågresa och två matcher i basketens huvudstad avslutade Sparks säsongen med flaggan i topp. Trots två klara förluster mot topplagen BG Luleå och Superettansegrarna Luleå Stars kan laget vara stolta efter helgens insatser. Mot BG Luleå blev det förlust med 72-43 och mot Stars blev siffrorna 69-40.

Svagt skytte mot BG

I helgens första match mot BG Luleå spelade vi till oss riktigt bra lägen men hade otroligt svårt att få bollen i korgen. Trots att vi skapa en hel del fria lay-ups gjorde vi inte poäng. Tyvärr blev vi också straffade med två eller tre poäng till BG, som svar på den missade lay-upen. Vi fick i denna match istället försöka störa hemmalaget med lite trixande i försvar. Detta lyckades stundtals riktigt bra, men med allt för låg skottprocent i inledningen var matchen ganska tidigt avgjord. Bra i Sparks var Sandra Werner (13 p, 11 eff).

Andra matchen mot Stars

Vi lyckades störa topplaget Stars i 15 minuter. Här spelade vi både klokt och var effektiva främst i vårt försvarsspel. Det gjorde att vi var uppe i ledning med tre poäng innan Stars ändrade försvarsspel och höjde nivån på spelet i anfall. Sakta men säkert gled laget också ifrån Sparks i poängprotokollet och kunde vinna både matchen och hela Superettan. Stars är ett mycket duktigt lag och värdiga seriesegrare av Superettan.

Sammanfattning av Superettan

Sparks kan gå med högt huvud och ska vara stolta efter denna första säsong i Superettan. Laget slutar på en sjätte plats i serien steget under Damligan. Målsättning var att ta detta unga lag, med stommen födda 1997-98, skulle till Superettan. Med detta mål uppnått kan vi lära oss oerhört mycket för framtiden och börja förbereda för att ta nästa steg i satsningen.

”- Vi som coacher är oerhört glada över den utveckling vi har haft i Superettan. Fem av matcherna vi har förlorat har varit med mindre än 10 poäng, vi har två segrar efter jul och framför allt har vi en trupp som gjort stora framsteg sista månaden. Det känns både roligt och tryggt att ha spelare med i helgen som alla kan gå in och bidra. Det är många som vuxit in i spelet och det finns en ljus framtid för spelarna. Vi förlorar två matcher men oj vad vi har vunnit i utveckling. Jag är stolt över det vi gör och tjejerna ska ha all heder i arbetet de lägger ner” säger Coach Johan Enbom.

Hela Sparkslaget vill passa på att tacka alla sponsorer, funktionärer, publik och alla andra som på något sätt bidragit till att Sparks har blivit verklighet. Wetterbygden Basketball har lämnat avtryck i Basketsverige och vi ser fram mot det fortsatta arbetet… Ett vrål hörs från omklädningsrummet…

”TACK!!!”