Stabil Sparksseger i ett derby, med härlig inramning (superkul), utan skönspel mot ett tappert kämpande Brahe är orden som poppar upp strax efter genomförd fight.

Inledningsvis såg det ut som det ofta kan göra i ett derby med mycket publik och fullt av känslor; klart lättare att spela utan boll än med boll – alltså försvarsspel med fighting spirt och kämpaglöd firade större triumfer än anfallsspelet som kräver lite mer kreativitet, lugn och avslappnade tankar.

Brahe hade kanske svårast att komma till avslut, men med ett halvt om halvt panikskott när 24-sekundersklockan närmade sig 0 och ett bra försvarsspel som gav break, osportslig foul och två straffkast gjorde att Brahe hade fått igång produktionen. Sparks hittade ganska bra avslutslägen men den avgörande skärpan saknades och vi fick vänta fyra minuter innan nollan spräcktes; signifikativt nog från straffkastlinjen efter ett bra försvarsspel som gav break, osportslig foul och straffkast. Efter fem minuter var ställningen 3-4!!

Via en Jelenatrea som gav 6-4, och en Andreadito i anfallet efter var Sparks i en ledning som aldrig skulle släppas. Starkt försvarsspel höll Brahe på 19 poäng i paus och, utan att hitta det riktiga flytet som lag, så glimtade det till då och då även anfallsmässigt för Sparks, där främst Frida, högprocentig, och Alice hittade rätt – 36 poäng i inkorgen.
Brahe gjorde tappra försök att äta sig ikapp men även om Sparks bara fläckvis hittade något flyt i anfallsspelet och poänggörandet så säkerställde defensiven, med ett fåtal skönhetsfläckar, att Brahe aldrig fick någon närkontakt. Vi kunde i stället sakta men säkert stretcha ledningen till slutresultatet 66-40.

Extra omnämnande till Jelenas fem steals och fem assists, Annas tio returer och Fridas effektivitet. Bot och bättring för två av våra ”jättar” (ni vet själva vilka) som inte kunde lägga pålägget på välbredda mackor från Ebba och Maja; det blir inga assist om ni inte stoppar i bolluschlingen!

Skönt att somna med viktorian på kudden. Nu väntar serieavslutning på lördag mot SBBK Utveckling i Arenan i Jönköping. Låt oss hoppas att vi kan hålla krutet torrt och få en liten islossning i poängproducerandet då. Skotta på Sparks!!