I säsongens avslutande kommunderby, som utspelade sig i Attarpshallen i Bankeryd, inledde Sparks målandet med ett ”and one” spel efter att Maria tagit och offensiv retur, petat i bollen och fortsatt med ett säkert straffkast. Efter att Clara följt upp med likaledes säkert straffkastskytte och en tvåa på detta hade vi startat matchen bra offensivt.

Aggressiva Bankerydsspelare under bortakorgen, tillsammans med obefintlig utblockering av det gästande svartdressade laget, gjorde att hemmatöserna fick lite väl många chanser och hängde med fram till lika på sju. Efter att Tilda omsatt ytterligare en retur i poäng och Stella därefter påsade i matchens första trea hade vi ryckt. Bra offensiva löpningar, bollframsläppande och varierat anfallsspel lade grunden för en stabil 32-9 ledning efter första perioden.

I slutet på andra perioden gick Bankeryd över till zonförsvar och Sparks poängproduktion mattades något; pausledning 54-17.

Trots att vi i pausen pratade om just spelet mot zon och vikten av ett starkt försvarsspel och bra löpningar blev det precis som hemmalaget önskade i den tredje akten; inte tillräcklig alerthet i försvarsspelet, sämre beställt med löpandet och dåligt bolltempo. Vår klart svagaste period som vanns med 18-11, där sex av poängen kom från straffkastlinjen – där vi var riktigt bra denna eftermiddag.

I den avslutande perioden fick vi återigen bättre tryck i både försvarsspel och löpningar och kunde avsluta fighten på ett positivt sätt; slutsiffrorna skrevs till 99-36.

Stella i poängtopp med 30; med en fördelning av fyra satta treor, fem tvåor och åtta straffkast. Clara 17, Tilda 10, Maria 9, Asta, Elin och Hanna 7 samt Lisa och Agnes 6 vardera summerar poängplockeriet.

Vi kan skönja en förbättring i vårt lagförsvar, men vi behöver fortsatt ligga på oss själva och varandra om rätta beteenden – stoppa mitten, hjälp från svag sida, guarddrop och se spelare och boll. Att vara framför vid cuts och inte hamna i ryggen på uppostningsambitiösa motståndare har vidare hög prioritet!!