När Borås Basket under fredagskvällen gästade Huskvarna Sporthall för möte med Wetterbygden Stars så fanns det en del förhoppningar i hemmalägret om att kunna vara med och störa en av seriefavoriterna. Inledningsvis såg det dock inte ut att gå vägen eftersom Borås Basket tilläts rusa upp i ledning, 10-2. Succesivt tar sig dock hemmalaget tillbaka in i matchen och leder faktiskt med nio poäng i Q1 och har oavgjort (46-46) i paus innan Borås Basket trycker plattan i botten och gör 58-34 i andra halvlek, förlust till slut för Stars med 80-104.

Det kan inte ha funnits många i Huskvarna Sporthall, oavsett vilket lag man sympatiserar med, som var speciellt besvikna över den basket som presenterades under första halvlek denna höstkväll i oktober. Bägge lagen spelade högoktanig basket och individuella prestationer avlöste varandra i parti och minut. Först upp ur startblocken var som sagt Borås Basket men efter ett par defensiva justeringar av hemmalagets headcoach, Boris Balibrea, i kombination med att hemmaspelarna ”hittade röret”, så var det plötsligt Wetterbygden Stars som dikterade villkoren, 27-21 efter Q1.

Knappt hade vare sig spelare, ledare eller publik hämtat sig från ”rock n’ roll-basketen” under den första perioden innan den andra tog vid med samma härliga frenesi från bägge lagen. Mest energi av alla under denna period hade hemmalagets Jonathan Peleg och Waly Niang, bägge två en lika stor anledning till att Borås Basket faktiskt är både skakat och rejält hotat under de första 20 minuterna.

Andra halvlek börjat helt klart acceptabelt om man sitter med de svarta glasögonen på sig, i alla fall fram till mitten av den tredje akten. Då smäller det bara till. Då börjar det helt plötsligt att bli väldigt trevligt att sitta med orangea glasögon på sig och allra gladast, och samtidigt allra olyckligast om man sympatiserar med hemmalaget, blir det när Wetterbygden Stars tycks ha bollen helt under kontroll och sista skottet för perioden men som genom ”schabbel deluxe” helt plötsligt blir till en trepoängare (signerat Nimrod Hilliard) för Borås Basket i absolut sista hundradelen av Q3 – istället för underläge med kanske fyra till sex poäng, så är det plötsligt, och mycket olustigt, istället underläge med 64-73 inför sista perioden. Lite kanske luften gick ur hemmalaget just där och då.

Sista perioden spelar sen Borås Basket ut hela sitt register samtidigt som Wetterbygden Stars bokstavligen talat börjar få ont med bensin i tanken. Redan innan matchen visste vi att Borås Basket är ett av dom allra skickligaste lagen gällande trepoängsskytte och den bilden, eller snarare sanningen, blev knappast mindre denna kväll eller vad sägs om 15 av 25 trepoängare (60 %)? Som jämförelse kan man ta Wetterbygden Stars straffkastprocent som också kom och handlade om siffran 15 men som för dom betydde satta straffkast. Bekymret denna fjärde omgång av SBL är att man sköt hela 27 stycken straffkast (en för övrigt mycket bra siffra) men där resultatet (55,6 %) är alldeles för klent för att kunna störa ett lag som Borås Basket i 40 minuter och inte bara i 25 minuter som var fallet i kväll.

Jonathan Peleg (Matchens Lirare i hemmalaget) och Waly Niang är redan nämnda men även CJ Dunstons andra halvlek förtjänar ett omnämnande då han ständigt satte Boråsförsvaret på svåra prov.

Nu väntar en veckas speluppehåll innan det är dags för något av säsongens match hittills när första derbyt mot Nässjö Basket står för dörren nästa fredag den 12 oktober – håll utkik för information på wbbasket.se för information gällande supporterresa nästa fredag.