Enda sedan han anslöt till Wetterbygden Stars sommaren 2017 så har han haft en stor positiv påverkan på basketen i Wetterbygden Basketballs organisation i allmänhet och på lagets Stars i synnerhet. När Wetterbygden Stars nu går in i den tuffaste perioden på hela säsongen med en plats till kommande års Svenska Basketligan (SBL) i potten så gör man det med en headcoach som kommit för att stanna. Wetterbygden Basketball kan stolt konstatera att man lyckats förlänga avtalet med Boris Balibrea ytterligare tre säsonger fram till 2021!

I coach Balibrea har Wetterbygden Basketball lyckats få tag i en ledare som både brinner för sitt arbete och som har tillräckligt med kompetens och karisma för att utföra uppdraget. Med en sällsynt noggrannhet har han lotsat ett ungt lag och en ännu yngre organisation i form av Wetterbygden Stars till vart man befinner sig idag med slagläge att avancera i seriesystemet.

Wetterbygden Basketballs sportchef, Dennis Aulander, kommenterar avtalsförlängningen med Boris Balibrea på följande sätt:

– Detta är ett stort ögonblick för hela vår organisation. Aldrig tidigare har vi lyckats signera vare sig spelare eller ledare på tre år och att nu lyckats landa Boris över de tre kommande säsongerna ger oss både arbetsro och kontinuitet. För mig råder det inga som helst tvivel på att vi i Boris har en av landets mest kompetenta coacher. Tillsammans med Francisco Pinto på damsidan så skulle jag faktiskt gå så pass långt och hävda att vi har dom bästa.

– Förutom att vi har klart med en headcoach till Wetterbygden Stars, så kommer detta också att innebära att vi nu också kan börja på allvar att fundera på hur vi vill bygga nästa års upplaga av Stars. Vis av erfarenhet vet jag att spelare ofta efterfrågar vem som är tilltänkt som coach och att vi nu, så här pass tidigt, kan klargöra detta borde innebära att vi ligger bra till, inte minst bland våra egna spelare som självfallet är prioriterade för oss, säger Dennis Aulander.

Den 29-årige Boris Balibrea förklarar här varför han nu väljer att tacka ja till att stanna i Wetterbygden Basketball och samtidigt tacka nej till de andra uppdrag som dykt upp den senaste tiden:

– Den absolut viktigaste faktorn för mig har varit att jag kommit på mig själv att vara lycklig i den här organisationen. Från första stund har jag känt mig välkommen av alla inblandade i kombination med att jag verkligen gillar landet Sverige, det är fantastiskt här.

– Förutom människorna i den sportsliga ledningen, så vill jag också passa på och nämna spelarna som har ställt upp på mig från första dagen. De är magiska spelare allihopa men vad som är ännu viktigare: de är fantastiska människor. Utan deras insats, deras glädje, deras commitment, under både träning och match, så hade ingenting av detta varit möjligt. Det känns som att jag är född att jobba i det här projektet och längtar efter att så få fortsätta att göra. Hela detta projekt är fortfarande väldigt ungt, ambitiöst, energiskt och spännande, att få fortsätta vara en del av detta inspirerar mig i min ambition att bli den bästa coachen möjligt och var det som till slut fällde avgörandet. Det är i Wetterbygden Basketball jag vill vara, säger Boris Balibrea.

Fakta Boris Balibrea
29 år
Nyligen förlängt kontraktet med Wetterbygden Stars fram till 2021