Det är med stor glädje Wetterbygden Basketball kan förmedla att man lyckats skriva ett nytt huvudsponsoravtal med byggbolaget Brixly som därmed blir en viktig partner, inte minst i och runt arbetet med föreningens integration och jämlikhetsarbete i form av Project Reach.

Erlandsson Bygg AB har fått nytt namn: Brixly. Torsdagen den 12 september presenterades det nya namnet för Brixlys 480 anställda. Företagets framgångsresa sedan drygt tio år fortsätter därmed om än i en ny skepnad i form av Brixly.

Brixlys verksamhet täcker i dagsläget västra Sverige; från Strömstad till Halmstad, in mot Småland och upp till Värmland och Örebro. Bolaget drivs av att vara en trygg partner med hög kompetens och som är enkla att arbeta med och som är snabba till beslut. Det, tillsammans med sina medarbetare och starka interna kultur, är i särklass de viktigaste tillgångarna.

Brixlys vision är att tillsammans med sina kunder skapa trygga och hållbara livsmiljöer för människor att leva, bo och arbeta i. Brixlys verksamhet präglas av stark lokal närvaro och ett brett erbjudande inom bland annat entreprenader, bygg- och skadeservice samt affärs- och projektutveckling. Huvudkontoret för det nya bolaget är i Mölndal strax utanför Göteborg.

Brixlys VD, Markus Brink, förklarar varför man nu valt att gå in i ett samarbete med just Wetterbygden Basketball:

-Vi är oerhört stolta över att få bli partner med Wetterbygden Basketball, att bidra till att minska utanförskap och stå upp för jämställdhet är oerhört viktigt för oss. Att kunna vara med och ge barn och ungdomar möjligheten till motion och gemenskap som skapas genom idrotten är viktigt för oss. Vi bygger för människor och det är vi stolta över, säger Markus Brink.

För Wetterbygden Basketballs General Manager, Thomas Ekström, är det faktum på att Brixly nu väljer att samarbeta med svensk baskets snabbast stigande stjärna ytterligare ett kvitto på att man gör många saker rätt och att man är attraktiva på flera plan:

– Det är med en enorm glädje vi kan meddela att vi lyckats attrahera ytterligare ett storbolag i Sverige med vårt koncept där vi mixar en av världens största idrotter med ett urstarkt samhällsprojekt i form av vårt Project Reach. Brixly visar att man både tror och sympatiserar med vår vision om att visa stort samhällsengagemang samtidigt som vi gör allt för att bli bäst i klassen gällande vårt deltagande i Svenska Basketligan på både dam- och herrsida. Att på denna resa få med företag som Brixly är dock avgörande för att kunna lyckas.

Starka samarbetspartners som förstår att hårt arbete kommer att ge god avkastning i framgång är just de företag vi älskar att jobba med och här känns Brixly som en klockren partner. Vi skall göra allt i vår makt att göra Brixly till en stolt samarbetspartner åt Wetterbygden Basketball, avslutar Thomas Ekström.

Ett handslag för ett långt och framgångsrikt samarbete
mellan Wetterbygden Basketballs Ordf Stefan Alvarsson
och Brixlys VD Markus Brink.