Cajsa Uhrström i Wetterbygden Sparks har fått en gyllene chans att visa upp sig för landslagsledningen inför sommarens stundande EM-slutspel i Lettland och Serbien. I takt med att Francois Gomes fått in en del återbud så har han och hans stab nu valt att plocka in Sparks trepoängsspecialist för att bilda sig en uppfattning om den 20-åriga östgöten besitter sådana kvaliteter som skulle kunna räcka hela vägen för EM-spel.

Sveriges EM-förberedelser inleds den 25 maj i Södertälje med 15 spelare närvarande. Av dessa 15 spelare ska sen truppen bantas ner till 12 spelare som åker till Ryssland för dubbelmöte med värdnationen. Efter matcherna i Moskva bär det sedan av till Slovenien för ytterligare träningsmatcher i mot Slovenien och Storbritannien. Efter några dagars vila är det sen återsamling i Södertälje innan förberedelserna avslutas nere i Spanien med matcher mot EM-favoriterna (Spanien) och Storbritannien igen. Från Spanien förflyttar sig sen det svenska damlandslaget till Lettland, Riga för gruppspelsmatcher mot Montenegro (27 juni), Tjeckien (28 juni) och Frankrike (30 juni).

Det är således en både lång och snårig stig Cajsa Uhrström har att vandra innan det blir tal om EM-spel för hennes räkning. Å andra sidan är hon betydligt närmare idag än vad hon var vid samma tid igår i och med landslagsnomineringen som blev officiell idag. Så här säger Cajsa Uhrström själv apropå möjligheten att få visa upp sig på den här nivån:

– Självklart känns det oerhört stort att få chansen i seniorlandslaget. Det känns både roligt och en stor ära att få representera sitt land i sin valda idrott. Det har varit min målsättning och dröm sedan jag började spela basket och att nu vara här vittnar om att allt slit genom åren inte varit förgäves.

– Det ska bli jätteroligt att få vara med och spela/träna med dessa rutinerade spelare som jag sett upp till sedan ung ålder. Mina förväntningar är att jag ska kunna leverera på min högsta nivå och att det innebär att jag kan bidra till bästa möjliga förberedelser och resultat för laget. Även om jag träffat många av spelarna tidigare så känns det naturligtvis skönt att ha ”Lollo” vid min sida eftersom vi nu spelat i samma lag under ett års tid. Jag ska ge järnet och samtidigt försöka njuta av detta tillfälle, säger Cajsa Uhrström.