Efter att ha fått mer eller mindre hela förra säsongen spolierad av en efterhängsen knäskada så kan Wetterbygden Sparks stolt förkunna att man kommit överens om en fortsättning i Sparks-linnet för Clara Eidstedt.

Det var under säsongen 2015-2016 som problemen började för en av våra då frekvent återkommande starters. Trots rehabilitering och kontinuerlig sjukgymnastik så ville problemen inte riktigt ge med sig varför Clara och coacherna, i samråd med det medicinska teamet i Wetterbygden Basketball, tog beslutet att utföra ett operativt ingrepp. Clara har sedan några månader tillbaka successivt stegrat träningen och deltog också i några av lagets sista matcher i Superettan under säsongen som gick.

Med en fysik och ett mod hann Clara Eidstedt innan sin skada visa både sig själv och sin omgivning vilken inneboende kapacitet det finns i den unga kroppen. Lägg till en tuffhet som är få basketspelare förunnat så är det lätt att förstå att hon länge var en potentiell starter i Wetterbygden Sparks för båda headcoacherna, Johan Enbom och Peter Johansson, innan knäet som sagt då bad om en ”besiktning”.

Wetterbygden Basketballs sportchef, Dennis Aulander kommenterar det faktum att man nu gjort klart med tredje pusselbiten inför nästa års upplaga av Wetterbygden Sparks:

– Inom organisationen råder det som inga helst tvivel på vad en fullt frisk Clara Eidstedt är kapabel till på basketplan. Innan sin skada var hon en av våra absolut bästa försvarsspelare. En annan sak man måste uppskatta med Clara är att det gör ont att spela emot henne vilket naturligtvis inte är fel. Det är ingen som påstått att det ska vara enkelt eller behagligt att spela mot Wetterbygden Sparks och Clara är en garant för det.

– Med tanke på Claras fjolårssäsong så känns hon ju nästan som ett nyförvärv. Jag är övertygad om att med henne i laget så blir vi ett mer fysiskt lag med både välbehövlig attityd och mer muskler därute på planen. Det ska bli spännande att följa Clara nästa säsong, säger Dennis Aulander.

Clara Eidstedt ser naturligtvis fram emot kommande säsong och säger så här om det faktum att hon nu väljer att stanna i Vätterbygden efter studenten på Sanda Basketgymnasium:

– Jag tvekade inte att stanna i Wetterbygden Sparks då det finns allt här som jag behöver. Vi har kunniga erfarna coacher, bra fystränare och en medicinsk expertis som erbjuder den hjälp man behöver. Men framför allt så trivs jag bra med tjejerna här och tycker det är en bra sammanhållning i både laget och inom föreningen. Jag längtar redan till nästa säsong, det skall bli kul och spännande att se vad som händer. Mitt prio just nu är att blir 110 % i mitt knä igen så jag kan vara med och fightas om en roll i laget fullt ut, säger Clara Eidstedt.

Fakta Clara Eidstedt # 15

19 år
178 cm
Powerforward
Nyligen förlängt kontraktet med Wetterbygden Sparks