Veckans andra match för Wetterbygden Highlanders är bara timmar bort. Efter att kombinerat träning med rehabilitering efter holmgången i söndags när Highlanders besegrade Köping Basket efter två (!) förlängningar, så är det nu alltså dags igen för våra kämpar att snöra på sig 47: orna..

På andra sidan planhalvan denna gång står nordvästra Skånes stolthet, Helsingborgs BBK. HBBK har precis som oss spelat tio matcher och är så nära man kan komma 50 % när det gäller vinster och förluster, 4/6. Hemmalaget för dagen bygger mycket av sitt spel på en av seriens absolut största och bästa spelare i form av unge Simon Birgander som inom basketkretsar spås en lysande framtid på den internationella scenen, där framförallt försvarsspelet (läs; blockar) är hans adelsmärke.

Nu gör naturligtvis Highlanders bäst i att inte stirra sig blind på enkom en spelare i motståndarlaget utan detta är ett lag som bevisat att man spelar just som ett lag, annars slår man inte tex. Trelleborg Pirates på bortaplan…

Matchen på onsdagskvällen innebär som sagt att det är den andra fighten på en intensiv vecka. Efter dagens match väntar några dagars återhämtning/förberedelser innan vi säger hej och välkommen till den avslutande matchen denna vecka, den mot Borås Basket på hemmaplan på lördag.

Men först ska minst 40 minuters basket avhandlas nere i GA-hallen med start 19.00 ikväll och kan vi komma upp i den intensitetsnivå som präglade vårt försvarsspel (och stundtals även vårt anfallsspel, bägge går som bekant hand-i-hand) senast mot Köping Basket, så är det inte bara vi som har utmaningar/bekymmer med motståndaren.