Då spelar vi vår första match tillsammans och detta gör vi mot Norrköping Dolphins som till vardags spelar i Basketligan Dam.

Norrköping är fortfarande ett mycket ungt lag med flertal spelare som är i gymnasieåldern kombinerat med några äldre spelare som bland annat Sofia Pelander (spelar i finländska landslaget).

Jag personligen ser verkligen fram emot att få sätta igång med detta lag och hoppas på att just denna träningsmatch blir en bra sådan då vi kan ta med oss massor av lärdomar samt nyttigheter. Vi kommer utmanas på alla positioner och på alla sätt då Norrköping är ett mycket taktiskt lag.

Ena utmaningen idag kommer vara att vi vill klarar av att hantera hemmalagets PoR situationer. Detta kommer dom använda sig mycket utav och det är en perfekt träningsmatch för oss att starta säsongen med för att veta var vi ligger när det gäller denna viktiga del i försvaret.

Den andra utmaningen blir att vi vill hantera det fysiska spelet och hantera det på så sett att det inte påverkar vårt spel eller att vi blir stressade utav det. Den sista utmaningen blir själva taktiken eller nedbrytningen av spelet – kommer vi kunna läsa av situationerna tillräckligt snabbt och kommer vi kunna nyttja dessa situationer.

Som sagt så kommer detta bli en mycket bra första träningsmatch för oss i Sparks och vi kommer åka hem, oavsett med vinst eller förlust, med många svar på vart vi står som lag och vad vi som grupp behöver ta tag i.