Coach Johansson inför Wetterbygden Sparks-Östersund Basket:

Efter ett seriespel med en resultatmässigt klart godkänd insats, med beröm godkänt, är det dags för Sparks att ta farväl av säsongens seriespel och vad passar bättre än att göra det mot ett av Superettans, just nu, starkaste lag; KFUM Östersund Basket.

Vårt besök i Östersund för två veckor sedan slutade i en klar förlust mot ett heltaggat hemmalag. Östersund förbereder sig för damligakval och kommer inte att lägga fingrarna emellan på söndag i Superetettans avslutningsfight. Laget förfogar över en otroligt stark förstauppställning som blir en häftig utmaning för Sparks garde.

För hemmalagets del gäller det att rida på den fina insatsen mot Solna i veckan. Vi är helt införstådda med att det kommer att bli en häftig utmaning. Östersundslaget bjuder på en helt annan fysisk basket än vad Solna och flertalet övriga lag kan ståta med. Det gäller för oss att stå upp, våga och utmana på alla tänkbara sätt. Som coach kan jag inte tänka mig en häftigare serieavslutning. Vi har gjort vårt ”jobb”, gjort det bra, och vi får nu chansen att, återigen, mäta krafterna mot det absolut bästa svenska motstånd vi kan möta bortsett från damligan.

För att vara brutalt ärlig; om man som spelar inte älskar en sådan utmaning är det dags att byta till knyppling; utan att för den skull nedvärdera knypplingens ädla konst.

Den som inte är redo för ”all in” kan, som jag ser det, stanna hemma!

Coach Aulander inför Brahe Basket-Wetterbygden Highlanders:

På söndag är det dags för säsongens tredje derby mot Brahe Basket, denna gång nere i Huskvarna Sporthall och alla ni som kan er historia vet vad som hände för några månader sedan i den hallen i årets första derby. Sedan dess har lagen mötts ytterligare en gång inne i Arenan, Jönköping och den matchen lyckades Highlanders, efter mycket om och men, vinna och kvittera matchserien till 1-1.

Förutom att kunna tillgodoräkna sig favören av inbördes möten, så ligger det en hel del i potten på söndag, i alla fall för bortalaget som kommer till spel med förutsättningen att om man skulle vinna årets tredje derby, ja, då börjar det se bra ut på riktigt gällande nytt kontrakt till nästa års Basketettan.

För Wetterbygden Highlanders gäller det dock att fokusera på rätt saker och i vårt fall handlar det om att göra en bra träning under fredagen, ladda batterierna på lördagen, för att sen komma till uppkast kl. 16.30 på söndag med den tydliga ambitionen att K-Ä-M-P-A ner motståndaren. Kan vi se oss själva i spegeln på söndag någon vid kvart över sex på kvällen och ärligt säga att vi vann matchen i matchen när det handlar om att kämpa, så har vi också garanterat, i kombination med all den talang vi besitter på offensivt och defensivt, också gett oss själva chansen att komma ifrån Huskvarna Sporthall med resultat denna gång!