När amerikanskan Claire Lundberg inte motsvarade förväntningarna, och hennes kontrakt bröts, startade jakten på en ersättare. Och det står nu klart att den som skall komma i hennes ställe är A’shanti Coleman, en 24-åring med fina meriter från college. Tre år i rad har hon varit med och vunnit sin conference, Mountain West. Coleman väntas ansluta till Wetterbygden Sparks senare i veckan.

Den 188 cm långa forwarden kommer från San Fransisco, där hon också gick på high school och rekryterades sedan till University of Arizona när det var dags för college, 2015. Där spelade Coleman bara en säsong. Istället anslöt hon till de senaste årens bästa lag i Mountain West conference, Boise State, som ligger i Idaho.

På grund av transferreglerna tvingades Coleman sitta av säsongen 2016/17, då hon från bänken fick se sina nya lagkamrater vinna slutspelet i Mountain West och avancera till det nationella slutspelet. Men Colemans tid skulle komma. Såväl 2018 som 2019 och 2020 vann Boise State Mountain West med en högst delaktig A’shanti Coleman i laget.

2018 var det Coleman som avgjorde finalen mot Nevada med matchens sista skott, som gav Boise State titeln med 62-60. I årets slutspel, ett av få som hann färdigspelas, besegrades grundserievinnaren Fresno State med 80-76 efter förlängning. Coleman svarade för 16 poäng och sex returer i finalen, och utsågs till MVP i slutspelet. Det är alltså en riktig vinnare som ansluter till Wetterbygdens, en spelare som ofta varit på den vinnande sidan när det gällt som mest, och som fler än en gång klivit fram och inte tvekat att ta de matchavgörande skotten.

Under den senaste, avbrutna säsongen, startade A’shanti Coleman i lagets alla matcher. Hon spelade drygt 26 minuter per match och snittade 12,3 poäng och 5,9 returer. Så här säger Wetterbygdens coach, Krumesh Patel, om sitt senaste förvärv:

“Jag ser verkligen fram emot att få A’shanti in i vår trupp. Hon hade en strålande avslutning på sin collegekarriär och var en rejäl faktor i slutspelet i Mountain West. A’shanti har en fin känsla för spelet och förmåga att göra poäng på många olika sätt. Med sin längd och spelförståelse är jag också övertygad om att hon kommer att lyfta vårt lag i såväl försvaret som i returtagningen. Som person kommer A’shanti att smälta in fint i Sparksfamiljen.”