Sedan tidigare är både Wetterbygden Highlanders och Wetterbygden Sparks igång med träningsspelandet säsongen 2016-2017 och nu till helgen är det dags för våra två andra lag, Forum Highlanders och Forums Sparks att begå matchdebut. Under lördag och söndag beger man sig stadens västra utkanter ute i Bankeryd för spel i den träningsturnering där hemmaföreningen, Bankeryds Basket, står som arrangör.

Sedan en tid tillbaka så har samarbetet mellan Wetterbygden Basketball och Forum Basket successivt accelererat och är nu redo att ta nästa steg i form av gemensamma ”efternamn” på verksamhetens fyra representationslag: Highlanders och Sparks. Detta är naturligtvis ett välkommet inslag för en verksamhet vars spelare därmed har möjlighet att dubblera med spel i både Basketettan och div II och inte minst tydliggöra för alla inblandade parter att v-i gör detta t-i-l-l-s-a-m-m-a-n-s.

Forum Highlanders coachas säsongen 2016-2017 av ingen mindre än den forne storspelaren Gustaf Lindsten. Han kommer ha ett lag bestående av spelare från Sanda Basketgymnasium (NIU) och Forum Basket till sitt förfogande med en medelålder som säkert kan vara beskylld för mycket men knappast för att vara det mest rutinerade laget i årets div II-spel. Med det sagt så behöver ingen fundera två gånger på om det här laget sprudlar av ungdomlig entusiasm och en iver att få mäta krafterna mot betydligt mer rutinerade motståndare.

Desto mer rutinerade får man väl säga att årets upplaga av Forum Sparks är eller vad sägs om comebackande spelare som Ajnur Bilibani, Emina Busatlija och Ida Gustafsson – spelare som många Basketettan-föreningar skulle vara beredda att hugga av sig armen för för att kunna ha i sina respektive laguppställningar! Till detta adderas naturligtvis den stomme av Forum-tjejer som nu verkat i föreningen under en lång tid och därmed får anses vara lagets kulturbärare. Laget kompletteras av en skara talangfulla tjejer från Sanda Basketgymnasium (NIU) och visst låter det väl rimligt att detta lag, med alla friska och tillgängliga, ska kunna tillhöra toppen i årets seriespel? Laget coachas säsongen 2016-2017 av virvelvinden nerifrån Barcelona, Jelena Krsmanovic samt Thomas Ekström som därmed går in på sin 136:e säsong i föreningen.

Noterbart inför helgen ute i Bankeryd är att vi kommer även få chansen att se ett gästspel i form av Forum Steelbeavers, Forum Baskets lite mer rutinerade herrspelare.

Det aktuella spelprogrammet i helgen ute i Attarpshallen, Bankeryd är som följer (matcherna kommer spelas i två hallar):

Lördag 10 september

12.45   Bankeryd Basket-Nässjö Basket (h)
14.30   Brahe Basket-Forum Highlanders (h)
14.30   Nässjö Basket-Forum Sparks (d)
16.15   Nässjö Basket-Forum Steelbeavers (h)
18.00   Bankeryds Basket-Brahe Basket (h)

Söndag 11 september

11.00   Forum Highlanders-Växjö Ravens (h)
11.00   S:t Helena Basket-Forum Sparks (d)
12.45   Brahe Basket-Forum Steelbeavers (h)
14.30   S:t Helena Basket-Nässjö Basket (d)
16.15   Bankeryds Basket-Forum Highlanders (h)