Efter en spelledig helg förra helgen är det så dags för Wetterbygden Stars att återigen hoppa upp i sadeln och ta sig an diverse utmaningar. Den första dito infinner sig redan under lördagen då fjolårets Basketligan-lag, Malbas Basket, gästar Huskvarna Sporthall med den tydliga ambitionen att göra livet surt för hemmafavoriterna.

Malbas Basket har spelat tio matcher och lyckats vinna tre av dessa. Laget skiljer sig markant från det lag man förfogade över i Basketligan ifjol i den bemärkelse att det i årets upplaga har beretts betydligt mer utrymme för den talangfulla generation basketspelare som faktiskt vann USM-guld i just Huskvarna Sporthall för något år sedan. Spelare att hålla utkik efter för hemmaspelarna är lagets bästa poänggörare, Kasper Hagberg, trepoängsspecialisten, Stefan Alavuk och den irrationelle Jermelle Fraser – lyckas man göra livet svårt för denna trio så är mycket vunnet för ett hemmalag som går för sjunde segern av totalt nio försök.

Ledigheten kom rätt lägligt för Wetterbygden Stars som hoppas att ha lagkaptenen, Mathias Liljeqvist, tillbaka i spel efter den fotledsstukning han ådrog sig i bortamatchen mot Köping Stars för ett par omgångar sedan. Segern mot AIK Basket för två helger sedan innebar naturligtvis ”monumentalt bränsle” för en grupp spelare som drillats hårt sedan i augusti av succé-coachen, Boris Balibrea. Värt att notera i hemmalaget är att man förfogar över hela seriens mest effektiva spelare för tillfället i form av Guim Exposito som snittar 26,88 i matcheffektivitet, bäst av alla spelare i Superettan. Som om detta inte vore nog, så är Guim även hela Superettans bästa poängplockare med ett snitt på dryga 22 poäng/match.

Enskilda spelare i all ära. Det som hittills gjort att Wetterbygden Stars haft den framgång man trots allt haft under de första åtta inledande omgångarna, är det faktum på vilket sätt man kommit tillsammans och verkligen uppträtt som ett l-a-g i ordets rätta bemärkelse. Detta i kombination med att man är det lag som spelar med minst antal turnovers per match och som också släppt in minst antal poäng per match, gör att man ligger trea i en haltande tabell med slagläge på ytterligare ädlare platser i tabellen.

Ska vi gissa att det är ett ”hyfsat” spelsuget lag som någon gång runt 17-tiden under lördagen tar Huskvarna Sporthalls skinande parkett i besittning och som är beredda att göra vad som krävs för att besegra ett talangfullt Malbas Basket och därmed utöka den interna matchserien lagen emellan till 2-0 (det tidigare mötet i höstas vanns av Wetterbygden Stars med 86-64 nere i Malmö)?

FEEL THE ACTION!

Wetterbygden Stars-Malbas Basket 
Lördagen den 25 november
Huskvarna Sporthall
17.00