Wetterbygden Basketball har under gångna helgen gjort klart med sitt första nyförvärv inför den stundande säsongen tillika lagets och organisationens första i Basketettan och det är ifrån norra delarna av Sverige man hämtar henne, närmare bestämt från Östersund Basket (tidigare Jämtland Basket) – välkommen till Sparks, Danielle Elvbo!

Danielle Elvbo har under de senaste säsongerna varit en av förgrundsfigurerna i Östersund Basket och starkt bidragit till att skjuta fram positionerna för dambasketen inte bara i Östersund, utan i hela Jämtland. Danielle har rötterna i en liten by utanför Österund, Lit, en by med ett stolt basketlag,
tillika Danielles moderförening, IFK Lit. Som gymnasiestudent valde Danielle att söka in till RIÖ (regionalt idrottsgymnasium, Östersund) och läste där tre år parallellt med spel i Jämtland Basket. Under denna tid kom hon också i kontakt med Sparks sportchef, Dennis Aulander, som bara har positiva saker att säga om lagets senaste tillskott:

– I takt med att vi jobbat för att hitta en ekonomisk plattform så har vi hela tiden jobbat för att även vara trovärdiga rent sportsligt och i Danielle får vi just det – trovärdighet. Danielle har de senaste säsongerna varit en norra Basketettans absolut viktigaste och bästa spelare och att hon nu finner att det bästa för sin individuella basketutveckling är att komma till vår organisation, och samtidigt nobbar anbud från Basketligan dam, vittnar om att vi har en attraktiv produkt.

– Den viktigaste egenskapen hos Danielle tycker jag dock är utanför plan då hon hela tiden kommer med ett leende på läpparna och har en social kompetens utöver det vanliga, ack så viktigt när vi nu bygger Sparks anno 2014, säger Dennis Aulander. Headcoach Johan Enbom har naturligtvis inte heller haft det speciellt svårt att missa

– Vi är oerhört glada att Danielle valde oss. Hon kommer att tillföra mycket med sitt kraftfulla spel och sin positiva inställning. Ifjol var hon en av norra Basketettans bästa spelare och kommer hjälpa vårt unga lag. Samtidigt är Danielle ödmjuk och har ambitionen att utvecklas, vilket borgar för att vi kommer vässa hennes och därmed också lagets spel. Jag är glad att ha Danielle med i satsningen, det kommer definitivt att utmana oss själva och öka konkurrensen, säger headcoach Enbom. Huvudrollsinnehavaren själv befinner sig i Östersund där försäsongsträningen är i full gång tillsammans med sina forna lagkamrater. Danielle förväntas ansluta till Sparks i månadsskiftet augusti-september och kommer kombinera basketspel i Sparks med någon form av sysselsättning vid sidan om.

Så här säger Danielle själv om varför valet till slut föll på Wetterbygden Basketball:

– Det som fick mig att välja Wetterbyggden Basketball var organisationen. Allt verkar vara proffsigt och man satsar verkligen 100 % vilket jag tror är en förutsättning för att utvecklas. Jag tror jag har bäst förutsättning för att utvecklas i Sparks.

Om drömmar och målsättningar på både kort och lång sikt:

– Målet, förutom att utvecklas individuellt och ta nästa steg, är att hjälpa mitt nya lag till Superettan efter jul. På lite längre sikt så drömmer jag naturligtvis om att en dag kunna försörja mig på basketen, helst ute i Europa någonstans.

Om vilka krav och förväntningar hon har på organisationen kring Sparks:

– Jag förväntar mig att det är bra upplägg och att organisationen kring laget är bra. Vidare ser jag fram emot att jobba med så pass meriterade coacher och att de spelare jag kommer omgärdas med också brinner för detta.

Om chansen att eventuellt stöta på Östersunds Basket i en eventuell Superettan efter jul:

– Det skulle vara jättekul! Skulle vara kul att få komma tillbaka till ”hemmahallen” och spela mot mitt forna lag och lagkamrater och självklart vinna med Sparks!

Vad vet Wetterbygden Basketballs senaste tillskott om sin nya hemstad, Jönköping:

– Jag vet att tändstickan uppfanns i Jönköping och att HV71 är därifrån. Det verkar vara en stad som gillar sport. Sen tycker jag att det är en väldigt fin stad som är ganska lik Östersund, fast mycket större. Jag tror att jag kommer att trivas bra i Jönköping, avslutar Danielle Elvbo.

Wetterbygden Basketball vill passa på och hälsa Danielle Elvbo välkommen till Sparks och Jönköping!