Januari månad är över. Sparks har spelat mot Norra gruppens tre främsta lag i Superettans fyra första matcher för laget. Med facit i näven har vi klarat detta klart godkänt om vi pratar utveckling. Vi har tagit stora kliv i vår utveckling och har de två senaste matcherna bjudit på kamp och stundtals riktigt vass basket. Matchen mot Luleå Stars var ett nytt kvitto att vi är på rätt väg, även om Luleålaget vann denna gång med 64-69.

Fördel i tre perioder

I tre av matchens fyra perioder var vi riktigt vassa och fick möjlighet att styra mycket av spelet. Tyvärr tappar vi lite för mycket i den andra perioden (13-25) och kommer i ett underläge som gör att vi får jaga Stars i den andra halvleken. Det är lite för enkla misstag och missade öppna närskott som ställer till det offensivt. I försvar handlar det tyvärr om att vi inte riktigt kommunicerar och hjälper varandra hela vägen. Dessa delar har vi arbetat oerhört mycket med men vi är inte riktigt där vi vill vara ännu.

”- Vi är alla medvetna om att detta är några av våra viktigaste nycklar. Vi behöver mer tid men det vore önskvärt om detta blir en vana som vi konsekvent utför från match till match. Vi kan ju…” kommenterar Johan Enbom lagets nycklar till framgång.

Bra statistik och lysande prestationer

För andra matchen i rad har vi en vass skottprocent på 2 p skotten. 46,3% är klart godkänt. Ändå fanns det många missade närskott som kunde gjort det hela ännu bättre. Sparks vinner också returtagningen, vilket är ett skönt kvitto på vårt fokus på just de detaljerna.

I och med att Ellinor Berglund är spelklar skapar det en stabilitet och ett lugn på guardpositionerna. ”Elli” har en bit kvar till toppform men det blir bättre och bättre för varje match, och det skapar mer utrymme för t.ex. Danielle Elvbo (21 p, 8 ret, 4 ass, 4 steals). En annan spelare som visat framfötterna de senaste matcherna är Julia Winther. På nytt kommer hon in med energi och skapar en massa positiva saker för oss.

Den roligaste läsningen i statistiken igår var Clara Eidstedt (3p, 8 ret, 4 ass, 4 steals och 16 eff). Clara kommer in med hårt arbete, få misstag och några lysande passningar vilket bidrar starkt till vår utveckling.

Härlig inramning

Med Webb-TV sändning i samarbete med Frog Media och ett publikstöd inför 212 åskådare skapades det en härlig inramning på matchen. Hittills har vi sett få arrangemang i Basketettan som skapar det vi gör. Givetvis märker spelarna av detta och det känns både extra roligt och med en annan nerv när vi äntrar Arenans ”basketgolv”.

”- Publiken ska ha ett stort tack för stödet igår. Det gör stor skillnad och det blir en helt annan fest att komma till. Vi hoppas att alla fortsätter dyka upp på våra matcher i Arenan” avslutar Johan Enbom.

USM och sen…

Nu väntar förberedelser inför nästa helgs Damer U19 SM i Stockholm. Här väntar Täby, Eos och Norrköping. Veckan efter, 12 februari, väntar Lobas på bortaplan.