Veckan innan landslagslägret för DU 20-landslaget uppe i Norrköping nästa helg så beslutade sig landslagscentern, Hanna Käll, för vart hon vill fortsätta sin karriär nästa säsong, nämligen i Wetterbygden Sparks!

Hanna Käll tog studenten vid Sanda Basketgymnasium vid denna tidpunkt förra året och tillhörde då den sista generationens RIG-elever vid Sanda. Trots locktoner från Basketligan dam valde då den 191 cm långe centern från Nässjö ute på Höglandet att stanna i Wetterbygden Sparks.

Hanna Käll var under säsongen som gick en viktig del i headcoach Francisco Pintos insiderotation och har egentligen sedan starten av Wetterbygden Sparks för tre år sedan, bidragit med att löpa golvet på ett fantastiskt sätt och genom att ta upp yta under framförallt, egen korg.

Wetterbygden Basketballs sportchef, Dennis Aulander, är naturligtvis extra nöjd en dags som denna, inte minst över att kunna göra klart med en spelare tillhörandes DU 20-landslaget och som dessutom borgar för kontinuitet:

– Det känns bra att Hanna stannar hos oss eftersom hon känns lite som ”one of our own”. Det är lätt att tycka om Hanna Käll då hon alltid kommer med en professionell inställning och med den tydliga ambitionen att alltid göra sitt bästa. För att kunna ta nästa steg och göra anspråk på en ännu större roll i laget nästa år, så måste Hanna fortsätta utveckla en slags mental tuffhet. Jag tror att Francisco Pinto är rätt man för det uppdraget, säger Dennis Aulander.

Hanna Käll kommenterar själv varför hon valde att fortsätta sin karriär i Wetterbygden Sparks:

– Jag har valt att stanna i Jönköping och Wetterbygden Sparks för att jag vill vara med på den fortsatta spännande satsningen mot Basketligan dam. Här finns fantastiska förutsättningar, allt från underbara drivna lagkamrater som ger allt och pushar både på och utanför plan, till en förening med många människor omkring som jobbar hårt för gemenskap och framgång. Att få spela ett år till för så meriterade, duktiga och inspirerande coacher som Frasse och Peter tror jag kan hjälpa mig att ta ytterligare steg i min utveckling, säger Hanna Käll.

Fakta Hanna Käll # 6
20 år
191 cm
Center
Nyligen förlängt kontraktet med Wetterbygden Sparks