Under söndagen vankas det dubbelmöte i Huskvarna Sporthall när Wetterbygden Stars först ska ta sig an Högsbo Basket innan det är Wetterbygden Sparks tur att återigen försöka brotta ner KFUM Central från Stockholm, bägge matcherna i Superettan för respektive herr och dam.

Förra gången Wetterbygden Stars spelade mot Högsbo Basket var faktiskt inte så länge sedan. Den 21 januari var dagen då Stars gästade lejonkulan i Göteborgs västra utkanter och spelade ut hela sitt register från första uppkast. Att det ska gå lika lätt denna gång kan man naturligtvis hoppas på men är antagligen en aningens naivt. Högsbo Basket pressade så sent som förra helgen Djurgården Basket in över mållinjen och att det finns talang i det laget så att det räcker och blir över behöver ingen tvivla på. Lägg till en förmodad ambition om att vilja ta revansch på vad dom själva tycker, ”kanske den fattigaste insatsen på hela säsongen”, senast lagen möttes, ja, då kanske vi till och med har en ”obehaglig” motståndare på andra sidan planhalvan när bollen väl går i luften på söndag.

Wetterbygden Stars ser å andra sidan fram emot att göra allt i sin makt för att ta lagets sjunde raka seger sedan 2017 blev 2018.

Kommer laget upp i den kapacitet som man visat den senaste tiden, så finns det mycket som talar för att Högsbo Basket lär behöva prestera något utöver det vanliga för att besegra ett lag som hittills är obesegrat på sin hemmaplan sedan säsongen inleddes i slutet av september.

Efter herrmatchen byter man sen snabbt ut bollstorlek 7 mot bollstorlek 6 och anledningen till detta stavas: Wetterbygden Sparks-KFUM Central.

Detta blir ett returmöte mellan två lag som möttes för dryga tre veckor sedan och som då slutade med en klar Sparksviktoria; dock efter att resultattavlan visat lika på 25 ett par minuter in i andra perioden. Det är ingen hemlighet att Sparks och Högsbo Basket är klassen bättre än övriga lag i årets Superettan dam, man förfogar helt enkelt över en högre högstanivå. Dock finns, naturligtvis, sådana kvaliteter i samtliga övriga lag att både Sparks och Högsbo Basket kan bli störda. Lägger man inte ner full kraft och energi så kan det bli besvärligt.

Bortamatchen mot KFUM Central visade på det då en bra start följdes av en känsla av att nu är det klart och ganska snabbt var det resultatmässigt jämnt. Wetterbygden Sparks behöver träna på att bibehålla på att ha rätt fokus över 40 minuter.

Nu, som då, blir det viktigt att hålla Josefine von Uthmann i strama tyglar: det gick sådär senast – 18 poäng på Josefins konto, men det absolut viktigaste är att Sparks kommer ut till match med samma inställning och ambition som i gångna helgens kamp mot Fryshuset Basket. Låt oss hoppas att Sparks i den matchen ha satt agendan för hur man angriper matchsituationer framöver med start nu på söndag.

Träningarna i veckan har sett fokuserade och bra ut; det riktiga allvaret närmar sig och utrymmet att ”chilla” på träningarna finns inte längre, om det någonsin funnits. Samma sak gäller naturligtvis för matchsituationerna – ingenting annat än fullt fokus och rätta beteenden faller in under kategorin godkänt.

FEEL THE ACTION!

Wetterbygden Stars-Högsbo Basket
Söndagen den 25 februari
Huskvarna Sporthall
14.00

Wetterbygden Sparks-KFUM Central
Söndagen den 25 februari
Huskvarna Sporthall
16.30