Med meriter från spel på högsta internationella nivå i både Spanien, Portugal, Estland, Luxemburg och hemma i Serbien så är han nog ändå mest känd för den svenska basketpubliken för sitt spel i Nässjö Basket säsongen 2017-2018. Då snittade han lite drygt tio poäng och fyra returer på 27 matcher.  Nu står det klart att den 30 år gamla och 205 cm långe Dusan Sisic ansluter till Wetterbygden Stars på ett tvåårskontrakt.

Det är som sagt en berest herre som nu ansluter till Wetterbygden Stars. Rapla BS (Estland), UD Oliviriense (Portugal), KK Konstantin Nis och KK Dunav Stari Banovci (Serbien), US Heffingen (Luxemburg) och Planasa Navarra (Spanien) är klubbar och länder som haft förmånen att få ta del av Dusan Sisics tjänster. Säsongen 2017-2018 dök han som sagt upp ute på Höglandet efter att Nässjö Baskets dåvarande import, Demarcus Daniels, inte ansetts hålla måttet. Sin bästa match statistiskt sett i den Svenska Basketligan från den perioden hade Dusan Sisic på bortaplan uppe i Luleå för dryga två år sedan då han skickade i 19 poäng och plockade ner fem returer.

Den senaste säsongen har Dusan Sisic spenderat i Superettan ute i Bankeryds Basket där han bildat en fruktad duo i respektive tresekundersområde med en viss Wictor Grenthe. På 16 matcher i det rödvita linnet lyckades Dusan Sisic få ihop respektabla dryga 16 poäng och åtta returer per match.

Dusan Sisic tränar lite smått redan nu tillsammans med övriga spelare i föreningens SBL- och Basketettanlag som är kvar i Sveriges vackraste bygd inför sommaruppehållet och visst märks det redan nu att det är en ”monumental ryggrad” som anslutit till organisationen. Så här säger Dusan själv apropå att det nu äntligen blir spel i Wetterbygden Stars:

Jag och klubben har under flera år försökt få tillstånd ett samarbete men av olika anledningar har det uteblivit. Därför känns det extra bra nu när allt är klart att få tillhöra en förstklassig organisation som Wetterbygden Basketball. Mina egna förväntningar på mig själv är att snabbt anpassa mig och hitta min roll i laget, bland annat hoppas jag göra detta genom att addera lite erfarenhet i truppen. Jag ser fram emot säsongen och att tillsammans med mina nya lagkamrater göra allt i vår makt för att det ska bli en så bra och framgångsrik säsong som möjligt, säger Dusan Sisic.

För Stars nye head coach, Gabo Loaiza Perez, är fredagens besked inget annat än ett glädjebesked. Detta innebär att positionerna kring position 4-5 sakteliga börjar fyllas upp, speciellt med tanke på att det ändå trots allt bara är maj månad, än kan mycket fortfarande hända. Så här säger Gabo om sin senaste rekrytering:

När jag tänker på Dusan Sisic så tänker jag framförallt på en spelare med en stor erfarenhet. Han kommer till spel med meriter från större ligor än nödvändigtvis den svenska och det är allas vår förhoppning om att den erfarenheten nu ska spilla över till resten av våra unga killar. Dusan kan spela nära korgen men är inte oäven att även kunna spela en bit ut från densamma vilket hans statistik (dryga 32 %) från trepoängslinjen förra säsongen vittnar om. Hans distansskytte i all ära men där vi verkligen kommer komma att behöva honom är naturligtvis under korgarna, inte minst i returtagningen, säger Gabo Loaiza Perez.

Dusan Sisic
# 7
Power forward
Aktuell genom att precis skrivit på ett tvåårsavtal med Wetterbygden Stars