I takt med att Wetterbygden Stars skördat framgångar under säsongen så har naturligtvis lagets spelare också utvecklats i en riktning som varit till gagn för både laget och dom själva. En av dom som haft något av en explosionsartad utveckling är hela Superettans bästa trepoängsskytt, Eddie Alm. Wetterbygden Basketball kan idag stolt presentera att man lyckats försäkra sig om Eddies trepoängsskytte även i framtiden med start de två kommande säsongerna!

Med en skottprocent på smått otroliga 48,7 % från trepoängslinjen och med ett poängsnitt på 12 ppg lyckades Eddie Alm sätta skräck i motståndarna från dag ett hela vägen till ”The Grand Finale” på hemmaplan mot Luleå Steelers förra söndagen då han, minst sagt, slutade säsongen på topp genom att dra i fem av tio trepoängare.

Eddie Alm kom till Wetterbygden Basketballs organisation första gången som en dubbellicensspelare på den tiden föreningen hade ett samarbete på herrsidan med Nässjö Basket. Sedan dess har Eddie successivt utvecklats år för år för att nu tillhöra toppskiktet i Superettan med potential att växa in i SBL-kostymen på allvar.

Så här kommenterar Wetterbygden Basketballs sportchef, Dennis Aulander, det faktum att man nu lyckats kontraktera en av landets bästa trepoängsskyttar inför debutsäsongen i Svenska Basketligan, SBL:

I Eddie Alm har vi försäkrat oss om ett trepoängsskytte som kommer innebära att blivande motståndare måste försvara oss hela vägen ut till trepoängslinjen. Jag är övertygad om att om samma motståndare inte kommer respektera en viss Eddie Alm i höst så kommer dom bli tvungna att ikläda sig en mittbena av sällan skådat slag, den kapaciteten har Eddie i sig. Det han har gjort i år, både under match men kanske framförallt under träning, är på en nivå som jag faktiskt inte sett sedan jag själva spelade med en viss Eric Elliott uppe i Luleå. Eddie Alm fri på trepoängslinjen har i år inneburit tre poäng för vårt lag och jag är övertygad om att det kommer innebära detsamma i SBL även om det kommer bli svårare naturligtvis.

– Vad som kanske är ännu viktigare är att vi lyckats förlänga med ännu en av våra svenska spelare, spelare som vi tror har en uppsida och kvaliteter och som kan fortsätta utvecklas i SBL om man bara har modet att ge dom förtroendet. Precis som för hela organisationen kring Wetterbygden Basketball börjar nu det riktigt hårda jobbet för en spelare som Eddie Alm, allt för att komma redo i höst så att ovan inte bara blir tomma ord. Jag är säker på att både vi och Eddie är redo för den utmaningen, säger Dennis Aulander.

Eddie Alm kommenterar själv det faktum att det nu blir spel i SBL med Wetterbygden Stars:

– Jag vill börja med att tacka ledningen i Wetterbygden Basketball för förtroendet. Ett extra tack till coach Boris Balibrea som är en stor anledning till att jag utvecklats så pass mycket som jag gjort under den gångna säsongen. I takt med hans förtroende har jag verkligen kunnat spela ut utan att behöva känna vare sig stress eller press. Jag är otroligt förväntansfull över vad som komma skall och ser fram emot två säsonger med Wetterbygden Stars när vi nu tar steget in i SBL. Vi känner oss redo för spel på en nivå där vi själva faktiskt tycker att vi hör hemma, säger en glad Eddie Alm.

Fakta Eddie Alm

Spelar med tröjnummer # 25
23 år
187 cm
87 kg

Nyligen signat nytt tvåårsavtal med Wetterbygden Stars