Wetterbygden Sparks håller som bäst på och rusta inför tredje sejouren i Superettan och i samband med detta stod det idag klart att föreningen plockar in den 184 cm långa forwarden från seriekonkurrenten Helsingborg Basketbollklubb – varmt välkommen till Wetterbygden Sparks säger vi till, Emely Dalén!

Emely Dalén har just Helsingborgs Basketbollklubb som sin moderförening är som sagt också föreningen som hon tillbringat hösten med där hon varit en frekvent starter i coach Wictor Wideheims lagbygge. Med ett snitt på 11 poäng och fem returer per match så har hon varit sitt lags främsta hot offensivt, något som inte minst Wetterbygden Sparks fick erfara i samband med mötet lagen emellan i Huskvarna Sporthall tidigare i höstas när Emely hällde i 15 poäng och utgjorde det största hotet för hemmafavoriterna. Emely Dalén kommer till spel i Wetterbygden Sparks med en del erfarenhet av Basketligan dam, närmare bestämt efter spel i Norrköping Dolphins säsongen 2011-2012 där hon bland annat var lagkamrat med Frida Jern.

Så här kommenterar Wetterbygden Sparks headcoach, Francisco Pinto, det faktum att han får ännu en spelare i roteringen inför stundande Superettan-spel:

– Jag gillade Emely som spelare direkt första gången jag såg henne spela. Hon är en irrationell spelare som med sin storlek kommer hjälpa oss att stretcha golvet offensivt. Emely har potential som basketspelare och jag hoppas att hon kan utvecklas ett par steg hos oss.

– Emelys ankomst innebär också att vi även spetsar till konkurrensen ytterligare. Min förväntan är att alla är beredda att ta kampen om roller och speltid, att man inte bara pratar om det, utan också faktiskt visar det i handling i samband med våra träningar framöver – vi behöver det för att komma väl förberedda inför Superettan, säger en förväntansfull Francisco Pinto.

Huvudpersonen själv hoppas på ett spännande äventyr och vill samtidigt passa på och riktigt en extra tanke till sitt gamla lag och förening:

– Jag valde Wetterbygden Sparks för att jag vill fortsätta att utveckla mitt spel och ta nästa steg och i det sammanhanget känns Sparks som det rätta valet för mig just nu. Jag ser jättemycket framemot vårsäsongen och ska göra allt från min sida för att bidra med det som jag kan för att laget ska nå sitt mål och kvalificera sig för spel i Basketligan dam. Ett extra tack till alla spelare och ledare hemma i Helsingborg som hela tiden uppmuntrat mig att anta den här utmaningen, säger Sparks senaste nyförvärv, Emely Dalén.

Med anledning av de nya övergångsreglerna inom svensk basket kommer Emely Dalén hamna i en ”karantän” vilket medför att hon kommer missa lagets två första matcher i Superettan. Första matchen för Emely blir hemmamatchen mot Malbas Basket som preliminärt är planerad att spelas den 29 januari. Wetterbygden Basketballs sportchef, Dennis Aulander, kommenterar ovanstående enligt följande:

– Det är klart att vi önskat att vi kunde nyttjat Emely omgående men nu ser reglerna ut så här och då är det är bara för oss och rätta oss in i leden. Vi hoppas och tror att kombinationen Wetterbygden Sparks och Emely Dalén ska vara bestående även efter årets Superettan-spel och eventuell kvalspel till Basketligan dam. I den bemärkelsen är detta en strategisk rekrytering även för framtiden även om avtalet just nu bara sträcker sig över den här säsongen. I den bemärkelsen, om vi kan få Emely övertygad om att vi är en stabil organisation även på sikt, så känns två matchers avsaknad nu i Superettan som något vi kan leva med, säger Dennis Aulander.