Sakta men säkert börjar nästa års upplaga av Wetterbygden Sparks ta form. Nästa pusselbit på plats blir Emina Busatlija som nyligen signerat ett nytt avtal med laget vars tydliga målsättning är att komma på de två första platserna i nästa års upplaga av Superettan, två platser som i så fall skulle innebära kvalspel upp till Basketligan dam.

Den 25-åriga shootingguarden avslutade fjolårssäsongen i Wetterbygden Sparks efter att ha blivit uppkallad från Forum Sparks efter att laget råkat ut för ett par tunga jobsposter i form av skador på både Alice Jernberg och Ebba Sjökvist. Omgående visade Emina Busatlija att det finns en inneboende kapacitet även så pass högt upp i seriesystemet som Superettan och blev snabbt en liten publikfavorit tack vare sitt magnifika trepoängsskytte.

Nu står det alltså klart att Emina Busatlija får fortsatt förtroende från ledarstaben i Wetterbygden Sparks och så här förklarar sportchefen, Dennis Aulander, lagets senaste tillskott:

– Vi är superlyckliga att vi lyckats övertyga Emina om en fortsättning hos oss. Hon tillför en dimension i vårt spel som vi kanske annars saknat och då tänker jag framförallt på hennes irrationella spelstil. Vi tror att det finns mer att hämta från henne nu när hon ges möjlighet under sommarperioden att komma ännu mer förberedd än vad som kanske var fallet när hon kom till oss i vintras. Det ska bli jäkligt spännande att se henne ta nästa steg, för nästa steg är jag övertygad om att hon kommer ta, säger Dennis Aulander.

Emina Busatlija kommenterar själv det faktum att hon nu kommer tillhöra Wetterbygden Sparks från start säsongen 2017-2018:

– Jag har valt spel i Wetterbyggden Sparks för att utvecklingsmöjligheterna för mig som basketspelare är som bäst där. Den starka coachstaben, klubbens ambitioner och organisation attraherar mig som spelare och människa. Att få möjligheten att tillhöra en klubb som lägger ner så mycket tid och kraft för spelarnas och klubbens framgång är något man vill vara en del utav, och när jag nu fick chansen så var det inget att tveka på. Det känns otroligt spännande att starta säsongen, att jobba stenhårt och tillsammans försöka nå vårt slutgiltiga mål, Basketligan dam, säger Emina Busatlija.

Fakta Emina Busatlija # 30
25 år
178 cm
Shootingguard
Nyligen förlängt kontraktet med Wetterbygden Sparks