Wetterbygden Sparks stortalang har bestämt sig: det blir till att slutföra gymnasiestudierna på hemmaplan och därmed kan Krumesh Patel och hans Sparks räkna in en synnerligen viktig pusselbit i nästa års lagbygge! Med dryga 20 minuter per match i årets SBL har Emma Johansson fortsatt att utvecklas i den utsträckning att hon fortsatt är ett alternativ när den svenska förbundskaptenen, Marco Crespi, är till att att nominera landslagstrupper, nu senast i samband med att bruttotruppen (24 spelare) till sommarens EM-slutspel presenterades.  

Med en förhållandevis ”avig” spelstil (vänsterhänt som hon är) har Emma Johansson börjat växa i ”seniordräkten” på allvar. Trots sin ringa ålder (fyller 18 år i sommar) har Emma Johansson redan hunnit sätta avtryck utanför Sveriges vackraste bygd och det är väl ingen speciellt vågad gissning att hon vid denna tiden nästa år kommer vara ett jagat villebråd både på den amerikanska och europeiska basketbollscenen. För Emma handlar det nu om att bli ännu tryggare i de fundamentala aspekterna av spelet och samtidigt fortsätta utveckla de fysiska bitarna, detta i kombination med att anta de mentala utmaningar det innebär att träna och förbereda sig för den nivå som anstår en bruttoplats i ett Svenskt seniorlandslag – klarar Emma av detta så finns det egentligen inget tak för hur långt den 190 cm långa powerforwarden kan ta sig i baskethierarkin. Krumesh Patel kommenterar sitt senaste tillskott på följande sätt:

Emma really made some solid strides this year, we know what we have to continue to develop this following season. She is excited to be back and continue to push herself, she now needs to be more consistent with what she can do and look to build on her recent experiences, säger Krumesh Patel.

När vi når Emma Johansson så är hon mitt uppe i förberedelserna att avsluta sitt andra år på gymnasiet och allt med vad det inneburit i form av utmaningar med tanke på den pandemi som råder i samhället:

Jag är extremt taggad på ännu en säsong i Sparks-linnet. Jag är nyfiken på vad lite nytt blod kan komma och göra för oss som lag betraktat samtidigt som jag naturligtvis är inställd på att fortsätta att arbeta hårt för mig egna individuella utveckling. Jag är glad över att klubben lyckades övertyga Krumesh att stanna, han har hjälpt mig mycket, speciellt med de förmågor där jag själv känner att jag har störst utvecklingspotential. Till slut blev det ett ganska enkelt beslut att stanna på hemmaplan och slutföra mina gymnasiestudier, det ska bli spännande att se vad nästa säsong har att erbjuda, säger Emma Johansson.