På söndag går det svenska damlandslaget in i EM-kvalbubblan i Heraklion på Kreta, för att förbereda sig inför matchen mot Israel nästa lördag, 14 november. Det blir Sveriges enda match under det här kvalfönstret.

Landslagsledningen har beslutat att förutom de 14 tidigare uttagna även aktivera spelarna som var uppsatta som reserver. Det betyder att utöver Josefine Vesterberg (Luleå) och Sofia Hägg (Södertälje) så kommer Wetterbygdens stora talang, Emma Johansson, att för första gången kliva in i landslagstruppen. Det är naturligtvis ett stor framgång och en enorm ära för 17-åringen och för Wetterbygden.

Emma fick beskedet att hon var uttagen på fredag kväll, på väg till Visby, där Sparks skall möta Ladies kl. 16 på lördag i SBL Dam.

– Det var verkligen överraskande, nästan chockerande, men jättehäftigt. Jag sa ja direkt, berättar Emma.

– Jag satt ju på Gotlandsbåten med laget och vi kommer hem först på söndag, så jag hinner inte åka med de övriga spelarna som reser från Sverige på söndag morgon, utan får ansluta senare.

Emma har en gång tidigare varit med på ett landslagsläger, men nu får hon alltså bli en del av landslagstruppen i skarpt läge.

– Jag är oerhört taggad. Det är stort att få vara en del av landslaget, att få träna med våra bästa spelare, ja hela atmosfären är väldigt speciell, säger Emma.

– Och att få tillbringa en dryg vecka på Kreta är ju inte heller helt fel!