För två veckor sen var det inget snack om att Central var det bättre laget. Nu var det kamp nästan hela vägen i mål. Sparks gjorde en av säsongens absolut bästa prestationer, trots det blev det förlust mot Central med 67-75 på bortaplan. 

Underbar kamp i första halvlek

Bägge lagen såg rejält taggade ut i den första halvan av matchen och bjöd på publikvänlig basket. Högt tempo, fint spel och härliga individuella initiativ gjorde matchen riktigt rolig att titta på. Sparks hade som målsättning att fokusera på alla de delar vi själva kan påverka och här var laget riktigt bra i början. Med bra balans i hur vi avslutade i anfallsspelet, hårt arbete i försvar och härlig energi i laget spelade vi en härlig basket. Ställningen i halvtid var 38-42 till hemmalaget.

Central bättre i tredje

I pausen pratade vi kort om att vi skulle vara beredda från start i den tredje perioden. Vi förväntade ett tuffare Central, och mycket riktigt, Central kom ut och spelade med en helt annan fysik och beslutsamhet. Man kunde vinna perioden med 10-21 och med ett underläge på 15 poäng kunde man förvänta en liknande utveckling som sist vi möttes. Icke sa Nicke. Sparks jobbade sig tillbaka i matchen och man hittade på nytt den energi och vägvinnande spel man hade i den första halvan av matchen. Det var kamp hela vägen in i mål även om vi hade önskat att få ner Centrals försprång till under 10 poäng lite tidigare.

”- Sista 5 minuterna av matchen har vi flera chanser att få ner det under 10 poäng. Jag tror att det hade blivit en helt annan typ av match. Trots det fick vi tryck på slutet och avslutade med en 8-0 run. Vi ska vara väldigt glada för den här matchen. Många bitar var så mycket bättre och jag hoppas vi kan fortsätta med både hårt arbete, fokus och ödmjukhet i våra kommande utmaningar” sammanfattar Johan Enbom matchen.

Det sprakade till på stjärnhimlen

Idag var det flera som klev fram ordentligt, kan vi alla ta med oss godbitarna från var och ens individuella prestation och utveckla dessa vidare så kan det bli en spännande vår. När alla bidrar till helheten och visar både mod och energi så blir det riktigt bra. Det är lättare att utvärdera och jobba vidare.

”- Det blev lite småvisslande på väg hem. Tycker vi ska vara nöjda med vad vi presterade idag. I nästa match väntar en ny spännande motståndare i form av Luleå Stars och det är bara att jobba vidare med vår utveckling” avslutar Coach Enbom.

Nästa match är på lördag 31/1 kl. 17:00 då Luleå Stars gästar Arenan.