Lobas var effektiva i sin enkelhet och kunde välförtjänt vinna kvällens drabbning nere i Lomma. I Sparkslägret känns förlusten lite onödig, då vi inte kunde hålla fast vid de fokuspunkter vi hade i 40 minuter. Framför allt tappar vi för mycket i den andra perioden där hemmalaget fick springa ifrån till en periodvinst med 10-20 och ledning i paus med 29-40. Sparks krigade förgäves i den sista delen av matchen och kom inte närmare än 58-66, som blev slutresultatet.

Bra start

Trots en ganska bra start och mängder av situationer med bra flöde i vårt attackspel kunde vi släppa upp och förbi Lobas i protokollet. En av de absolut viktigaste detaljerna vi pratade om innan matchen var utblockering. Lobas startar med offensiva returer i deras fyra första anfall. Trots detta kändes inledningen ändå bra men när vi brister i vårt fokus och bjuder in Lobas som vi gör är ingen match enkel. Lobas däremot spelar enkelt och vi lyckades tyvärr inte stoppa varken drives eller ta bort 3 p eller returer till en början.

Alla kan bidra

Vi försöker göra förberedelserna enkla för spelarna. Fokus ligger på saker vi allra högsta själva kan påverka och där varje enskild spelare kan och ska bidra för att det gemensamma resultatet ska bli som vi önskar.

”- Efter dagens match var vi ganska överens om att vi inte kunde hålla fokus på vår plan i 40 minuter. Jag blir både ledsen och besviken över att se oss i dessa situationer. Vi har en potential men förmår inte hålla vårt fokus och därmed kommer vi inte upp i den nivå vår förmåga tillåter. Det är lätt att när saker inte går som förväntat fokusera på jaget istället för laget. Det är i dessa stunder vi behöver varandra och alla behöver ditt bidrag. Detta blir jag ledsen över. Besviken blir jag för att jag själv inte kunde vända detta idag.” summerar Coach Enbom dagens prestation.

Roliga siffror

I dagens match spelar Clara Eidstedt på nytt riktigt bra basket 13 p, 9 returer och 4 steals. Clara har varit vass den senaste två veckors perioden, vilket är jättekul. Hanna Käll var matchens gigant under korgarna, hela 15 returer slet hon ner. Danielle Elvbo blev poängbäst med 19 p, utöver det hade hon 8 ret, 6 steals, 5 assists. Även Alice Jernberg hade en bra dag offensivt (10 p).

Trots att vi själva kände att returtagningen var en av de delar som kunde varit bättre så vinner vi ändå denna kategori med 53-49.

Fullt fokus på nästa uppgift

Imorgon och på lördag tränar vi innan det är dags att åka till Stockholm för match mot Norrort på söndag. Uppdraget för oss är väldigt tydligt. Imorgon när vi tränar är det allt fokus på den träningen, nästa övning och nästa uppgift. På lördag när vi tränar är det fullt fokus på den träningen, nästa övning och nästa uppgift. På söndag är det fullt fokus på matchen, nästa boll, nästa possession… Fokus på våra grejer, få ihop det, tillsammans… Då kan det bli bra, riktigt bra…

”- Jag hoppas vi får en positiv reaktion på dagens prestation redan imorgon. Vi behöver lämna det ”bekväma” för en stund och bara se hur långt vår potential kan ta oss. Jag vet att var och en av oss kan så mycket mer, låt oss tillåta oss att släppa potentialen fri…” avslutar Johan Enbom.