Matchreferat Sparks vs Mark Basket 150913, Huskvarna Sporthall

En första träningsmatch tänkt mot Nässjö byttes så sent som i torsdags till ett möte med ligalaget Mark Basket; ett byte som säkert skapade en och annan extra fjäril i Sparksmagarna.  Det är dock med en mycket god känsla som Sparks lämnar Huskvarna Sporthall efter väl förrättat värv.

Laget stod upp på ett utmärkt sätt i första halvlek; visst hade vi lite tufft med tempot och kanske framförallt fysiken under korgarna – det kändes ibland som vi var ryggsäckar som bara fick ”hänga med”, men stridshumöret var det inget fel på. Att det gick lite fortare än vanligt blev tydligt framförallt i avsluten, som vi jobbade fram bra men det blev lite mycket stress i avtryckarfingret och därför svag utdelning. Krigande gjorde dock att även Mark hade dålig utdelning; 20-28 efter halva fighten; en halvlek där Andrea gjorde en av sina vassaste insatser (hittills) i Sparkslinnet.

Halvtidsresultatet hade nog gått Marks ära lite förnär för i inledningen av tredje quartern, ja kanske i hela perioden, blev det västgötsk poängfest. Gasen i botten och hemmaspelare på efterkälken. Aldrig har väl ett försvarsspel mer liknat den berömda schweizerosten. Där syntes att det skiljer en division mellan lagen – tack för den lektionen Mark.

Att det finns gott gry i Sparkslirarna fick vi väl bevisat i avslutningsakten. Med Jelena som härförare skottade vi i 22 poäng i perioden; bra fördelade på spelarna, och tillsammans några riktigt bra försvarssekvenser lyckades vi vinna sista perioden; bra!!   Mycket positivt att ta med oss och många lärdomar att stoppa i erfarenhetsskåpet.

Att vi i Jelena har fått en spelare/person som har förmågan att hjälpa laget och övriga spelare till en bra utveckling är bevisat utom allt rimligt tvivel.

Spännande fortsättning följer redan nästa helg i Södertälje.

Matchreferat Highlanders vs Brahe Basket 150913, Huskvarna Sporthall

Säsongens allra första basketmatch, tillika den allra första någonsin för Wetterbygden Highlanders gick av stapeln under söndagskvällen mot självaste Brahe Basket i deras egen Huskvarna Sporthall.

Årets upplaga av Wetterbygden Highlanders är en kombination av gymnasiestudenter på Sanda NIU, några överåriga pjäser ”med rätt att styra upp” i form av Kristoffer Grönhage, Rikard Rasmusson och Torbjörn Svensson, några kamrater utifrån Nässjö Baskets ungdomsverksamhet samt ytterligare två spelare på dubbellicens i form Jonathan Peleg (ifjol i Malbas Basket) och Eddie Alm (ifjol i Borås Basket) – summa summarum ett gött gäng med alla förutsättningar att ”ställa till det” för flera motståndare i årets Basketettan-spel.

Ställde till det gjorde i allra högsta grad Highlanders för Brahe Basket inledningsvis: 20-0 innan Brahe Basket lyckades peta i sina första poäng framåt talar naturligtvis sitt tydliga språk. Ambitionen med denna första träningsmatch var att få möjligheten att komma in i tajmingen och få chansen att pröva de saker vi nu försökt träna på under ett par veckors tid.

Tack vare samarbetet mellan Nässjö Basket, Forum Basket och oss i Wetterbygden Highlanders, så har det från första stund funnits en ambition att försöka hitta en ”röd tråd” som genomsyrar det vi försöker åstadkomma för alla tre lagen från allt från offense till defense: ”så här vill vi spela basket på Höglandet och i Vätterbygden”.

En viktig pjäs i detta sammanhang är Nässjö Baskets headcoach, Raul Jimenez, som fått huvudansvaret att påbörja denna röda tråd för att sen låta coacherna för Highlanders och Forum Basket, självfallet få chansen att sätta sin prägel på respektive lag.

Syftet med denna röda tråd har från första stund varit för att underlätta för de spelare som kommer gå mellan de olika lagen (Nässjö Basket-Highlanders och Highlanders-Forum Basket) och det känns som att projektet som sådant fått en bra start.

Matchen mot Brahe Basket är annars inte så mycket att orda om (seger med 104-51) mer än att vi fick en bra start som var möjlig tack vare en stor portion respekt, ödmjukhet och hårt arbete. Det var också fantastiskt och se hur pass osjälviska vi var när vi fördelade bollen till öppna skyttar hela tiden och sen hur dessa skyttar drog i boll efter boll. Kul också och se tendenserna i försvarsspelet där vår aggressivitet vållade Brahe Basket problem gång efter annan.

Redan till helgen står det nya utmaningar för dörren när Highlanders beger sig till Södertälje för spel i Quality Cup mot lag som Köping Basket, Tälje Knights och Alvik Basket (som besegrade ligalaget ecoÖrebro häromdagen) – tufft, sa Bull.